28
Joi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mircea Irimie, actual candidat al Partidului Pro România pentru funcția de primar al municipiului Turda, îl acuză pe fostul șef a Securității, Valer Rus, că ar face jocurile electorale ale contracandidaților fostului deputat de Turda. Iată postarea lui Irimie mircea irimie revolutie 1989pe pagina sa de Facebook:

Noaptea minții ! Fostul Comandat al Securității atacă parșiv.
Probabil că se apropie campania electorală pentru că Securistul Valer Rus mă atacă pentru a doua oară. Alăturat am postat denigrarile Securistului Valer Rus în care minte și dezinformează la greu in momentul in care o colegă a făcut o postare in care declara ca ma sprijină. El mă acuză că la Revoluția din 1989 înarmat cu un " Kalașnicov si sute de cartușe de război,, am creat teroare in Turda și îmi cere să nu fiu laș și să spun tot . De asemenea mă cataloghează și mă ponegrește intr-o manieră lipsită de bun simț printr-un limbaj suburban.
Asa că îi răspund Securistului Valer Rus dar ii pun și eu câteva întrebări la care îl rog sa raspunda public .
- Da . Sunt un luptător din Revoluția Română din decembrie 1989 . Alături de multi alti turdeni bravi si de mii de ROAMANI curajoși din toată țara am iesit in strada si ne-am împotrivit dictaturii si regimului opresiv . Am strigat cu toții,, JOS COMUNISMUL , JOS DICTATURA , JOS CENZURA " si am cerut cu toții libertate si democratie .
- După ce Nicolae Ceaușescu a fugit si in țară s-a transmis informația că românii sunt atacați de teroriști profesionisti , ca in Bucuresti si in marile orașe s-a tras in protestatari si sunt foarte multi morți am primit fiecare de la IMC din rezerva Gărzilor Patriotice un veston gros si o căciulă militare un pistol automat AKM si 10 cartușe intr-un încârcator.
- La Turda s-a fraternizat cu armata iar eu alături de alți colegi revoluționari am păzit Primăria si clădirile din împrejur .
- Nu am rănit , nu am agresat pe nimeni si nu am jignit pe nimeni iar pe parcursul celor câteva zile am tras 3 focuri de armă în aer ca si avertisment in noaptea dinspre 22 spre 23 cand s-a primit informația că teroriștii vin cu bărci pe Arieș si ne vor ataca dinspre Parcul Central .
- In aceste câteva zile am mâncat mâncare adusă de cetățenii Turzii și pâine adusă de angajații de la fabrica de pâine .
- La predarea întregului echipament primit in fața unei comisii constituită din reprezentanți ai procuraturii, armatei , miliției si revoluționarilor am dat o declarație si am mai predat arma , cele 7 gloanțe rămase , vestonul si căciula.
- Eram un tânăr de 22 de ani animat de mult entuziasm și curaj și eram in stare sa-mi pierd viața pentru o cauză nobilă si pentru o lume mai buna pentru toți românii .
- - Mentionez că din ambiții personale nu am solicitat Certificatul de Revoluționar și nu am solicitat niciodată Indemnizație , teren pentru casă , teren arabil , scutiri de impozite sau gratuitate pe orice formă de transport public .
- In mandatul meu de Deputat am inițiat propunerea legislativă pentru obținerea statutului de Oras Martir pentru Turda care era singurul oraș din România unde au fost morti și răniți fără să dețină acest statut . Sunt mândru pentru tot restul vieții pentru faptul că am reușit finalizarea legii care consfințeste pentru Turda statutul de Oraș Martir si astfel am pus la loc de cinste curajul si eroismul luptătorilor de la revoluție si cinstirea mortilor si eroilor turdeni .
- A fost o mare cinste și o onoare pentru mine să am șansa de a fi alături de bravi români care au avut curajul și puterea de a aduce schimbarea mult visată de toată țara.
Astăzi in Romania este democratie iar presa este liberă , necenzurată . Românii circulă liber in toata lumea iar alegerile sunt libere și democrate . România face parte din cea mai mare Forță Militară a lumii, NATO si este membră a celei mai mari Uniuni financiar -economice a lumii, Uniunea Europeană.

Am raspuns fără teamă la întrebările si acuzele domnului Valer Rus si il invit să răspundă public la următoarele întrebări :

-Domnule Valer Rus este adevărat că în momentul Revoluției din 89 erați Comandantul Securității din Turda fiind membru marcant al celei mai opresive instituții din România ?
- Este adevărat că la descinderea Comisiei de anchetă la dvs acasă aveați un frigider scos din priză plin cu cartușe de Kent si BT ? Romanii își țineau ciorbele si slănina, mâncarea de baza in frigider .
- Este adevărat că îl trimiteți lunar pe Colonelul Pop Vasile la Carpimez Turda și va aducea o mașină plină cu carne , mezeluri si specialități ? Noi , românii de rand primeam alimente pe cartelă , respectiv 1,5 kg de carne pe lună .
- Este adevărat că aveți o pensie de peste 10 000 lei ? Vă rog să faceți public cuponul dvs de pensie . Sunt milioane de români care au muncit peste 30 sau 40 de ani și nu depășesc 2000 de lei .
- Este adevărat că atunci când ați aflat că mă lupt sa obtin pentru Turda statutul de Oraș Martir mi-ati trimis o scrisoare de amenințare și intimidare ? Ce vă rodea atât de tare ?
- Este adevărat că ați fost Comandant de Lagăr la Canalul Dunăre - Marea Neagră ?
- Este adevărat că sunteți înscris în Lista Ofițerilor de Securitate care au făcut parte din aparatul represiv care se ocupa de disidenta Doina Cornea ?
- Este adevărat că le-ați cerut multor turdeni să devină informatori si colaboratori cu Securitatea ? Iar multor oameni le-ați întocmit dosare sau le-ați confiscat bunuri si i-ati ținut în arest iar unii au ajuns în penitenciare suferind multi ani ?
- Cine a fost Filip Iulius si ce ați scris in raportul pe care i l-ati înmânat in 30 aprilie 1988 despre un turdean ?
- Este adevărat că ați fost patronul firmei de Pază SIGURANȚA în urmă cu 17-18 ani și că la peste 100 de angajați nu le-ați plătit la stat impozitele pe salarii astfel le-ați stricat tuturor calculul pensiei ? Dvs încasați lunar peste 100 de milioane de lei vechi .
- Care a fost rolul dvs in regimul dictatorial si din ce Servicii faceti parte acum ? In contextul in care se apropie Alegerile Locale care este misiunea dvs la Turda și pe cine sprijiniți?
Stimate domnule Valer Rus dumneavoastră aveți conștiință? V-ați spovedit vreodată ? Vă rugați să vi se ierte păcatele?
Eu vă iert ! Dar va rog să răspundeți și dvs public la întrebările mele .

Vă răspunde la întrebări si va provoacă in același timp să răspundeți public
Mircea Vicențiu Irimie
Președinte PRO ROMANIA TURDA”, a postat Mirecea Irimie pe Facebook, ca răspuns la acuzațiile venite din partea lui Valer Rus.

Până în prezent, Valer Rus, fost comandant al Securității Turda, înainte de Revoluție, nu a continuat dialogul cu Irimie. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh