19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Propunerea PRO ROMÂNIA TURDA pentru viitorul orașului nostru se numește ZECE PENTRU TURDA! Zece proiecte majore care să facă din Turda un oraș PROSPER, MODERN și SIGUR!

Pentru aceasta, MIRCEA VICENTIU IRIMIE candidatul PRO ROMÂNIA  pentru funcția de Primar, vine însoțit de o echipă de specialiști și profesioniști formată din ingineri și profesori, oameni din Cercetare și Academia Română,  cadre medicale și profesori universitari, manageri și oameni de afaceri, economiști și juriști,  oameni din sport, artă și cultură, meseriași și tehnicieni. O echipă mixta formată din tineri și maturi, femei și bărbați,  care se definește prin energie și spirit puternic, maturitate și echilibru, implicare și devotament, experiență și dăruire. Întreaga echipă PRO ROMÂNIA TURDA este coordonată de domnul Flaviu Turcu, o personalitate recunoscută în Cercetare și mediul Universitar,  laureat cu Premiul OSCAR pentru Inventică în Statele Unite ale Americii. 

Dragi turdeni, PRO ROMÂNIA  consideră că Turda are un potențial extraordinar, cu o așezare geografică favorabilă și resurse deosebite. De aceea prin cele ZECE PROIECTE propuse pentru Turda considerăm că strategia de dezvoltare și modernizare a municipiului nostru trebuie să fie făcută în trei etape.

 

   - Etapa întâi:  Strategia pe termen scurt, cu măsuri imediate - TURDA ORAȘ CURAT ȘI SIGUR 

      * Amenajarea spațiilor verzi prin înierbare,  plantarea de flori perene și jnepeniș,  cu renunțarea la procedura de a planta în mod repetat panseluțe  sau alte flori de sezon scurt.

      * Asigurarea curățeniei stradale cu mijloace moderne și eficiente. 

      * Colectarea selectivă a gunoaielor menajere și distribuirea gratuit de saci colorați destinați diferitelor deșeuri.

      * Gestionarea profesionistă a problemei animalelor comunitare.

      * Reabilitarea  întregii infrastructuri stradale. 

      * Atitudine clară și măsuri de susținere pentru arta și cultura municipiului, prin înființarea unui CENTRU CULTURAL EUROPEAN, care să coordoneze activitatea Teatrului Municipal, a Casei de Cultură, a Bibliotecii Municipale și a Muzeului de Istorie, având o relație de bună colaborare cu ONG-urile din domeniul.  

      * Înființarea unui CLUB SPORTIV MUNICIPAL, care să cuprindă toate disciplinele sportive care se practică în Turda și care să susțină atât sportul de masă cât și sportul de performanță. Coordonat transparent de un Consiliu Sportiv cu reprezentanți din toate ramurile sportive.

       * Modernizarea infrastructurii medicale a orașului: Spitalul Municipal, Unitatea de Salvare, Policlinica și Centrul SMURD.

       * Punerea în valoare a obiectivelor turistice, istorice, ecumenice și de patrimoniu, valorificând astfel întreg potențialul turistic al orașului. 

       * Studiu de trafic care să asigure fluiditatea și siguranța în trafic precum și extinderea parcărilor. 

       * Finalizarea lucrărilor la Grădina Zoologică și introducerea acesteia în circuitul turistic. 

       * Eliminarea facturării apei meteorice,  reducerea procentajului facturării apei uzate cu 80% și reducerea prețului la apa potabilă la nivelul costului mediu în țară. 

       * Stabilirea unei strategii în cadrul unui Program de Dezvoltare Durabilă, care să țină cont de toate nevoile stringente și de resursele pe care Turda le are, prin depunerea de proiecte de finanțare pe diferite programe, axe și măsuri. 

 

    - Etapa a doua: Strategia pe termen mediu  -  TURDA ORAȘ   PROSPER PE DRUMUL BUN 

       * Accesarea de fonduri în domeniul social, pentru formare și reconversie profesională care să revigoreze economia turdeană. 

       * Accesarea de fonduri pentru programe de Mediu,  în vederea eficientizării energetice prin anveloparea blocurilor de locuințe. 

       * Înființarea unui Centru Meșteșugăresc pentru cetățenii de etnie rromă, vizând ca, prin valorificarea talentului de artizani al acestora, să li se asigure emanciparea și integrarea în societate. 

       * Întocmirea unui plan care să impună și susțină dezvoltarea unui Complex Balnear în zona Băi Sărate în baza resurselor existente: Nămoluri Sapropelice,  Argile Sărate,  Ape Clorosodice și Salina Turda. 

       * Amenajarea unui Camping cu căsuțe de cazare și zonă de campare pentru rulote cu asigurarea utilităților, parcare, zona Barbeque, servicii de gătit și igienă, mobilier urban, scenă pentru spectacole, piste de jogging și biciclete și terenuri de sport. 

      * Construirea unui Complex Sportiv Municipal în Zona Stadionului Municipal.

      * Amenajarea de piste de biciclete pe o zona cât mai extinsă și înființarea unui Serviciu de Închirieri de biciclete cu posturi de parcare în fiecare cartier și zonă aglomerată. 

      * Decontaminarea tuturor Siturilor Contaminate Istoric moștenite. 

      * Monitorizarea prin dispecerat și rețea de camere video a zonelor de acces în oraș,  a arterelor principale și a zonelor aglomerate pentru diminuarea infracționalității și a creșterii siguranței cetățenilor. 

 

   -  Etapa a treia: Strategia pe termen lung - TURDA ORAȘ EUROPEAN 

       * Confort, siguranță,  dezvoltare, curățenie și aer curat, parcuri și spații verzi, locuri de joacă și recreere, locuri de muncă bine plătite, un climat civilizat cu o Administrație eficientă și transparentă. 

 

Dragi turdeni, devotamentul meu, inițiativele echipei noastre și implicarea dumneavoastră alături de noi, vor face din Turda orașul minunat pe care îl merităm cu toții, dar la care deocamdată putem doar să visăm. 

Votați cu noi și veniți alături de noi.  

Votați Mircea Vicențiu Irimie - Primar și Echipa de Specialiști PRO ROMANIA pentru o Administrație eficientă și transparentă care respectă cetățeanul și un Consiliu Local al Elitelor!

Noi suntem PRO ROMÂNIA pentru că ținem cu ROMÂNIA și iubim TURDA! 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh