19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alianța USR-Plus Turda este părăsită de tot mai mulți oameni, cel mai probabil nemulțumiți de direcția în care conducerea USR Turda duce partidul. Primul care a plecat a fost Daniel Doboș, membru fondator al USR Turda, intrat în conflict deschis cu Andrei Suciu și Emil Turdean, omul care conduce, din umbră filiala turdeană a acestei formațiuni politice. De fapt, Doboș, alias fostul membru al Legiunii Străine Franceze, Pierre Dassilu, a plecat pentru a nu păta acest partid, la izbucnirea scandalului usr pierde oameni la Turdamediatic referitor la persoana sa. La puțină vreme după aceea, Doboș a fost, practic, forțat să plece, după ce le-a spus celor doi, Turdean și Suciu, că acesta din urmă nu este cel mai potrivit candidat de primar din partea USR și că acest partid merită și poate mai mult. El le-a spus, tranșant, că turdenii nu o să aleagă niciodată un șomer în fruntea orașului și i-a acuzat de lipsa implicării în comunitate.

 Pierre Dassilu, alias fostul legionar Daniel Doboș, a plecat din T 9!

Doboș a fost cel mai activ membru USR și T9, organizator al unor proiecte comunitare în care angrenat mulți voluntari, printre care se numără și subsemnatul. Este vorba de cross-uri umanitare sau de proiectul „Redăm Demnitatea Eroilor Noștri”, despre care am scris, de fiecare dată.

Minunatele „fapte de arme” din Cimitirul Eroilor din Turda

Cu toate acestea, el a fost îndepărtat pentru că poziția sa nu se mula pe interesele nașului său, Emil Turdean, care a ajuns să îl amenințe, în repetat rânduri cu dezvăluirea unor înregistrări. Chiar dacă Daniel Doboș ia transmis „latifundiarului”, că nu are nimic de ascuns, că nu a făcut nimic ilegal, amenințările nașului său spun totul despre ce fel de caracter este.

Daniel Doboș, care muncește în străinătate de vreo doi ani, susține Partidul Oamenilor Liberi (P.O.L), al fostului consilier local PNL Turda, Marius Riter, care este și candidatul de primar al acestui partid.

Radu Sima, simpatizant al Plus Turda, pentru care a făcut campanie electorală la alegerile parlamentare, s-a implicat și în proiectul de îngrijire a Cimitirului Eroilor, până când, înaintea alegerilor prezidențiale a intrat în PNL Turda. A fost atacat de mulți membri și simpatizanți ai USR când a refuzat să plece din PNL, alături de ceilalți foști liberali, în momentul în care primarul Cristian Matei a fost primit cu brațele deschise de Emil Boc. Daniel Buda și Păunel Tișe și pus în fruntea PNL Turda, în vederea câștigării alegerilor la Turda. În prezent, Radu Sima se află pe lista cu candidați PNL Turda la Consiliul local, alături de alți mulți tineri.

Mihai Alin Cojocnean și-a dat și el demisia, probabil nemulțumit de conducerea USR, care nu a tratat Plus ca un partener egal de alianță. Ceea ce i-a costat pe Turdean-Suciu et comp. neaprobarea președintelui USR, Ciprian Rigman ca și candidat pe listele alianței, întrucât acesta a mai ocupat o funcție de demnitate publică, fiind ales pe lista altui partid, recte PNL Turda. Iată ce a afirmat Cojocnean, la puțină vreme după ce și-a dat demisia: „Marea problemă este că USR trebuie să își facă curățenie. Nu merită să câștige primăria, așa vă place vouă la Turda să aruncați vina unul pentru altul. Ce mai contează că a venit Corpodean la PML, când la USR au venit 6-7 de la PNL Turda – unul mai slab ca altul”, conchide Mihai Alin Cojocnean.

Ultimul care a părăsit barca USR-Plus este Radu Soporan, membru al Clubului Rotary Turda și care fusese nominalizat de Plus pentru a candida la funcția de primar al municipiului Turda. Mulți membri ai alianței l-au considerat mult mai potrivit pentru a fi susținut de alianță în alegerile locale, pentru postul de primar la Turda decât Andrei Suciu. PMP se laudă cu „achiziția” lui: „Îți mulțumim pentru susținere, Radu Soporan! Împreună putem învinge! Toți pentru Turda! Radu Soporan este manager al departamentului de service de la dealerul Peugeot din Cluj-Napoca și a fost nominalizat candidatul PLUS Turda pentru funcția de primar.

Toate aceste plecări, cărora li se adaugă cu siguranță și altele, mai puțin sonore, și care vor fi urmate de mai multe după alegeri, când oamenii îmbrobodiți de Turdean și Suciu se vor trezi și își vor da seama că au fost folosiți fără a fi apreciați, sunt efectul nemulțumirilor care nu doar mocnesc, în USR-Plus Turda, nemulțumiri generat de conducere, evident. Vorba proverbului „Peștele de la cap se-mpute!”

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh