Este război în interiorul principalului partid aflat la guvernare, PNL, după ce eurodeputatul Rareș Bogdan și secretarul general, Robert Sighiartău, i-au cerut public demisia lui Ludovic Orban din fruntea grupării politice. Atacurile la adresa fostului premier vin, mai ales, din zona unei „aripi reformiste” a partidului, din care fac parte mai ales liberalii clujeni și ardeleni, dar și politicieni din alte zone ale țării, printre aceștia numărându-se, în afara celor doi, deja menționați, Emil Boc, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Alina Gorghiu sau Florin Roman.
La rândul său, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, poartă un adevărat război declarativ în interiorul partidului său. Este a doua oară în ultimele săptămâni când acest lider clujean al Partidului Național Liberal postează un mesaj la adresa unora dintre colegii săi. Acesta susține că demisia lui Ludovic Orban de la șefia partidului nu este suficientă, dar și a tuturor celor care „au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL”. Iată textul postat de finul primarului clujean Emil Boc, sub titlul „Cascadorii râsului politic”, Alin Păunel Tișe: „Noi va trebui să demisionăm, nu ei!
În ultima perioadă am văzut că se discută mult în PNL despre demisii din funcții, se cer capete și se caută responsabilii ultimelor rezultate la alegeri.
Sunt unul dintre cei care am criticat practicile din partid mai demult, mai întâi în partid, iar apoi în public.
Nu am fost un susținător politic de-al lui Ludovic Orban, deși, ca sa fiu sincer, mi-a propus sa fac parte din echipa lui în mai multe rânduri.
Unii dintre cei care acum îl critică au acceptat oscioarele aruncate doar ca să prindă o funcție în partid.
Eu, de atunci, am vrut o reformare a PNL și am susținut altă echipă.
Ludovic Orban, îmi place să cred, m-a dorit în echipa sa pentru munca și rezultatele activității mele. Dar am refuzat.
Politic, însă, DA, am multe în a-i reproșa.
Dar, stimați colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase și este mai tânăr.
Vreau oameni mai performanți politic în fruntea partidului!
În toate funcțiile.
Oameni care s-au bătut și au câștigat bătălii electorale la vot direct în fața cetățenilor.
Oameni care s-au validat politic și administrativ de-a lungul timpului, nu oportuniști, povestitori obosiți, politicieni de paie, oameni fără caracter.
Oameni care au ceva concret de arătat și de spus.
Nu oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie.
Nu oameni care stau la vânătoare de scaune și oscioare.
Nu mă va putea conduce nimeni, niciodată, inferior politic.
Sunt deja de prea mulți ani în politică, am muncit enorm și nu mai accept incompetenți și incapabili să mă conducă.
Cum să reformezi o țară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientați în gașca care trebuie sau susținuți de cine trebuie!)?!
Unii se urcă în aceste funcții, considerând ca le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poți să îi dai jos.
Demisia lui Ludovic Orban nu e destul.
Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune.
Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aștept ca cineva să demisioneze sau să-și recunoască vreo responsabilitate.
Dragi colegi, cred că noi, cei mulți din partid care nu am participat la luarea deciziilor în PNL, suntem responsabili că i-am lăsat să ne conducă în acest mod.
Și tot noi va trebui sa demisionăm.
Da, mă gândesc!
PS: Pentru cei din partid, unii proclamați reformatori, care se întreabă iar “cine mai e și ăsta?!”, atașez ultimul raport al activității mele. Poate vor să ne comparăm!”, este textul postat de liderul PNL din Cluj, pe pagina personală de Facebook.
Acum par mai deslușite cuvintele așternute pe 21 decembrie 2020, când același Tișe posta, pe aceeași rețea de socializare, următorul text: „Asistăm la Ciolaniada grețoasă, în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică.
Am tot așteptat ca oamenii cu valoare politică să fie cei care să decidă în acest partid.
Ultimele evenimente din partid mi-au demonstrat, însă, că aștept în zadar. Au confiscat partidul pe persoană fizică.
Constat că oamenii aceștia, în aroganța și autosuficiența lor, se joacă de-a v-ați ascunselea acum cu partidul.
Din aceste motive am avut scorul electoral pe care l-am avut și nu din cauza măsurilor COVID -19 luate, cum încearcă să se scuze toți neperformanții din partid.
Nu vreau să nominalizez acum pe nimeni întrucât nu doresc să-mi fac nici campanie și nici imagine criticând propriul partid.
Nu am nevoie de imagine și nici nu sunt format în acest mod.
Dar spun acum STOP la toți lipsiții de valoare politică și administrativă!
Plecați acasă și lăsați partidul pe mâna celor performanți!
Precizez că nu doresc nici o funcție de ministru sau altă funcție!
Însă , trag un semnal de alarmă: atenție că rămâneți fără partid, voi cei preocupați de Ciolaniadă!
Și mai grav, rămâneți fără oamenii din țara aceasta care credeau în PNL sau au așteptări de la PNL.
Pentru cei închipuiți din partid care se întreabă "cine e și asta?", atașez un raport de activitate administrativă și politică pentru a se putea compara cu mine!”, spunea Tișe înaintea Crăciunului.
După cum sesizați, ambele texte se finalizează cu realizările sale ca om politic aflat într-o funcției administrativă importantă. Să se simtă Tișe nedreptățit în partidul din care face parte? Se simte neapreciat la adevărata valoare? Sau își asumă poziția de „vârf de lance” al lui Emil Boc, despre care se spune că își dorește și este gata să își asume șefia partidului la nivel național?
O se aflăm curând, pentru că Partidul Național Liberal pare să treacă printr-o perioadă de reașezare, poate chiar de schimbare a cadrelor. Este important de urmărit cine o să iasă mai „șifonat” din această luptă internă, fratricidă, liberală.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.