02
Vi, Dec
40 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Guvernul României a aprobat un proiect de lege mult așteptat de sectorul economic și care reașează pe un făgaș firesc anumite greșeli făcute în trecut din punct de vedere legislativ. Este vorba de abrogarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică.deputat pnl cluj

La momentul apariției acesteia, legea respectivă a generat foarte multe nemulțumiri în mediul de afaceri, deoarece suspenda un drept normal în economia de piață, și anume posibilitatea companiilor din România, unde statul este acționar majoritar, de a  accesa fonduri din sectorul privat. Era o mare nedreptate ca societățile cu capital de stat să nu poată fi capitalizate cu fonduri din sectorul privat, iar acest lucru a fost acum corectat.

Decizia de abrogare a acestui act normativ se înscrie în angajamentele luate de noul guvern, în sensul sprijinirii economiei naționale și creării unei competiții reale în mediul investițional autohton.

Voi vota această inițiativă legislativă benefică a Executivului atunci când va intra în dezbaterea parlamentară și sunt convinsă că votul majoritar din forul legislativ o va transforma cât mai curând în lege. Astfel, Guvernul condus de Florin Cîțu transmite un semnal extrem de clar pentru investitori, atât cei autohtoni, cât și cei din străinătate, acela de susținere reală a investițiilor.

Consider că România are nevoie de dinamizarea investițiilor în toate domeniile, mai ales în această perioadă complicată, astfel încât economia să se poată dezvolta, să se creeze noi locuri de muncă, iar românii să revină la o viață normală și la un trai decent, apropiat de nivelul celorlalte state din Uniunea Europeană.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh