29
Vi, Mar
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE a participat la reuniunea organizată de Asociația Comunelor din România, filiala județeană Cluj,parlamentul european condusă de președintele filialei, domnul Ovidiu Colceriu, primarul comunei Sânpaul. Alături de parlamentarii de Cluj și împreună cu primarii din județ, domnia sa a discutat despre oportunitățile de finanțare în exercițiul financiar 2021-2027, dar și despre provocările cu care se confruntă primarii de comune.

„În intervenția pe care am avut-o, le-am transmis primarilor despre șansa istorică pe care o are România în exercițiul financiar 2021-2027 de a dezvolta comunitățile prin fondurile generoase care vor veni de la Uniunea Europeană. Astfel, săptămâna aceasta, Parlamentul European a aprobat Mecanismul European de Redresare și Reziliență, România beneficiind de 30,4 miliarde de euro din acest mecanism. Scopul acestui mecanism este de a pregăti mai bine comunitățile europene pentru provocările și oportunitățile oferite de tranziția către o economie verde și de tranziția digitală. România va ajunge la o finanțare de aproape 80 de miliarde de euro prin Bugetul multianual al UE și acest pachet de redresare pentru următorii 7 ani. Avem oportunitatea de a reconstrui România prin intermediul acestor fonduri, de a dezvolta infrastructura în sănătate și educație, de a investi în infrastructura rutieră, de a moderniza toate sistemele publice și de a relansa economia.

Acest buget va permite României să continue finanțarea proiectelor din Politica Agricolă Comună și Politica de Coeziune, dar și să sprijine actualele priorități ale Uniunii Europene, respectiv transformarea climatică și agenda digitală. I-am încurajat pe primarii de comună să acceseze fondurile disponibile în exercițiul financiar 2021-2027 pentru ca toate comunitățile din România să ajungă la standarde europene în ceea ce privește calitatea vieții și dezvoltarea. În calitate de europarlamentar, îi asigur pe toți primarii de susținerea mea și sprijinul în fructificarea oportunităților generate de apartenența noastră la Uniunea Europeană!” a declarat europarlamentarul Daniel Buda.

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh