25
Dum, Sep
24 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă își ține promisiunile angajate în fața românilor, adoptând documentele premergătoare necesare implementării măsurilor de sprijin pentru populație.

Cu sprijinul majorității parlamentare, Executivul a inițiat Programul „Sprijin pentru România”, ce are ca principal scop menținerea puterii de cumpărare a oamenilor, precum și susținerea cetățenilor să depășească această perioadă grea din ultimii doi, ce a debutat cu pandemia coronavirusului și a continuat cu alte situații nefaste în lanț, precum creșterea prețurilor la energie electrică, gaz, carburanți, cât și consecințele economice ale războiului din Ucraina.

Astfel, a fost finalizat actul normativ privind creșterea voluntară a salariului minim, măsură care se va aplica de la 1 iunie, dată de la care angajatorii pot majora salariul minim cu 200 lei, sumă care va fi scutită de taxe.

Este o măsură absolut necesară în actualul context economic și social, ce va avea consecințe benefice pentru români, respectiv păstrarea locurilor de muncă din prezent și crearea altor noi, și, de asemenea, va rezolva deficitului de forță de muncă în activitățile și profesiile deficitare.

De această măsură vor beneficia și persoanele noi angajate în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit conform contractului individual de muncă, este de 2.750 de lei.

Concret, de la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii pentru suma de 200 de lei.

Acest bonus financiar va îmbunătăți capacitatea românilor aflați în risc de vulnerabilitate de a face față scumpirilor din ultimul timp și, de asemenea, va ajuta și mediul de afaceri, care va avea de plătit mai puțin la stat.

Apreciez demararea promptă a deciziilor de susținere a populației și a agenților economici din Programul „Sprijin pentru România”, care va ușura viața de zi cu zi a românilor în această perioadă dificilă.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh