24
Mie, Apr
6 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Am primit cu multă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a domnului Bernardus Theodorus Johannes Theissen, în urma unei scurte suferințe. Domnul Ben, cum era cunoscut de toți, a fost un mare iubitor al poporului român și un apropiat al comunității turdene. Alături de soția sa Maria (Ria) Theissen și de alți voluntari olandezi au realizat cu ajutorul Fundației HAR (Ajutor pentru România) nenumărate proiecte pe plan social în beneficiul persoanelor defavorizate din zona Turzii. Este destul să amintim aici: Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Vârstnici Acoperământul Maicii Domnului și Grădinița Socială omonimă, Centrul de Tineret de pe strada Gheorghe Barițiu, Centrul de Recuperare psiho-neuro-motorie pentru copii cu handicap Sfânta Irina, etc.

         În semn de recunoaștere a meritelor excepționale și a sacrificiului exemplar depus în slujba comunității noastre, Consiliul Local al Municipiului Turda, la propunerea Parohiei Ortodoxe Oprișani II, a acordat soților Theissen titlul de Cetățean de Onoare (21. 09. 2003) și distincția Prietenii Turzii (22. 04. 2009).

         În numele meu personal, dar și al cetățenilor Turzii, îi mulțumesc pentru întreaga activitate filantropică desfășurată în cei aproape 30 de ani de implicare totală, în mod absolut dezinteresat.

Este un moment deosebit de greu, când pierdem pe cineva drag sufletului nostru, dar compasiunea și solidaritatea umană dovedite în astfel de încercări ale vieții, alină puțin din durerea despărțirii. 

         Transmit familiei îndoliate, dar și tuturor celor care l-au cunoscut pe inimosul Ben Theissen, gândurile mele de prețuire și recunoștință sinceră.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

                                          Primarul Municipiului Turda

                                              Cristian Octavian Matei

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh