Slow Food Turda și Centrul Gastronomic Turda se alătură pentru a 5-a oară consecutiv Zilelor Europene de Acțiune “Good Food Good Farming”, în perioada 1-31 octombrie 2022.
Scopul evenimentelor este mobilizarea oamenilor în sute de evenimente peste tot în sate, orașe și tări din Uniunea Europeană, evenimente care au ca protagoniști producători, consumatori, bucătari, elevi, studenți și factori de decizie la nivel local sau regional, din dorința de a face presiuni asupra guvernelor prin acțiunile descentralizate pe întreg continentul pentru a face alimentația și agricultura UE potrivită pentru viitor.
În acest an, UE va lua decizii vitale cu privire la utilizarea pesticidelor. Avem nevoie de obiective obligatorii care să asigure o reducere a pesticidelor sintetice în agricultura UE și să sprijine fermierii în adoptarea metodelor agroecologice.
Împreună milităm pentru politici alimentare și agricole mai bune în toată Europa - pentru a sprijini fermierii, agricultura ecologică și prietenoasă cu clima!
Anul acesta, strigăm împreună pentru o reducere ambițioasă și drastică a pesticidelor! #DetoxEUagriculture
Acțiunile de la Turda au început în data de 2 octombrie printr-un brunch, o masa îmbelșugată la Centrul Gastronomic Turda, pregătită din produse locale la care au luat parte oameni care recunosc importanța acțiunilor noastre și militează pentru o alimentație corectă și gustoasă.
Următorul eveniment va avea loc în ziua de 16 octombrie cu începere de la orele 16:00 și va marca Ziua Mondială a Alimentației (World Food Day), sărbătorită de câțiva ani și la Turda de mai multe organizații. Împreună cu Banca pentru Alimente, Asociatia Activ pentru tine și ONG-uri locale, precum și cu producători vom servi o masa comunitară compusă din preparate ce au la bază materie primă salvată de la risipă.
Continuăm în a doua jumătate a lunii cu o întâlnire cu producători locali, o discuție / dezbatere care va avea ca temă utilizarea pesticidelor în agricultură și reducerea acestora.
Finalul de lună ne aduce un nou eveniment culinar la Centrul Gastronomic ce va avea ca temă preparatele vegetariene.
Facem parte din Zilele Europene de Acțiune #GoodFoodGoodFarming 1-31 octombrie, pentru că ne-am săturat de pesticide pe câmpurile și în farfuriile noastre! #DetoxEUAgricultura
Slow Food Turda / Asociația StudCoop / Centrul Gastronomic Turda 13.10.2022
Biroul de presă
Ioana Pleșoiu, Manager
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.