Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

În 13 februarie, în curtea Centrului Raţiu pentru Democraţie, între orele 09 şi 14, va avea loc un nou târg de produse tradiţionale, organizat de Slow Food Cluj Transilvania.

 

Cei prezenţi vor putea achiziţiona brânzeturi, afumături din Tălmăcel (jud. Sibiu), turtă dulce din Bonţida, vin de casă din Turda, murături din Viişoara, legume proaspete din Bădeni şi ceapă roşie şi albă de pe Valea Arieşului. „Târgul de finomşaguri” va avea şi o secţiune dedicată meşteşugarilor, cu mărgele, podoabe, lumânări şi obiecte decorative.   La eveniment vor fi prezenţi şi membrii familiei Barbosa, „Producătorii lunii februarie”. Familia Lucia şi Gheorghe Barbosa sunt originari din Tălmăcel, judeţul Sibiu şi se ocupă de creşterea oilor şi prepararea afumăturilor tradiţionale: cârnaţi, pastramă, costiţă şi caş afumat. Reţetele lor vechi folosesc carne de cea mai bună calitate, membrane naturale şi condimente: sare, boia de ardei şi piper. Familia Barbosa participă la târgurile organizate de Slow Food Cluj Transilvania, Turda Fest şi la alte târguri importante din ţară. Sunt membri Slow Food Cluj Transilvania din anul 2009.