19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Consilierii locali USL par să se fi implicat foarte mult în organizarea Zilelor municipiului Turda din acest an. După ce, profitând de majoritatea pe care o au în Consiliul local, împreună cu colegii lor de la Partidul Poporului Dan Diaconescu, au stabilit ca locația acestor manifestări să nu mai fie centrul istoric al orașului ci strada Tineretului din cartierul Oprișani, consilierii care dețin majoritatea au numit pe trei dintre ei să supervizeze şi, după caz, să-şi aducă aportul la buna desfăşurare a Zilelor municipiului Turda. Cei trei membri ai comisiei sunt consilierii Cristian Matei (PSD), Varo Lucian (PP DD) si Panait Radu (PNL).

 

Dealtfel joi, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului local Turda, cel care, la solicitarea fostului viceprimar Mircea Irimie, a anunțat formațiile participante la Zilele municipiului Turda din acest an a fost același consilier, Cristian Matei.

Ca urmare, exact lui ne-am adresat pentru a obține mai multe amănunte despre organizarea ediției din acest an a sărbătorii turdenilor, mai ales că din partea primăriei nu am primit nici o minimă informație.

Mai trebuie să spunem că forul aleșilor locali a hotărât ca ediţia din acest an, cea de-a XII-a, a Zilelor municipiului Turda, să se desfăşoare în perioada 31 august-2 septembrie 2012. Odată cu stabilirea datei de desfăşurare, aleşii locali au aprobat parteneriatul dintre Consiliul local Turda şi SC MSA Advertising SRL, pentru organizarea evenimentului.

Consilierul PSD Cristian Matei ne-a declarat, referitor la mult așteptatele zile de petrecere a turdenilor: ”Există o echipă din partea executivului care răspunde de buna desfășurare a evenimentului și pregătirea lui și o echipă de trei consilieri care încercăm să ne implicăm.

Iată programul Zilelor municipiului Turda, încă ”ne-bătut în cuie”, așa cum ni l-a prezentat Cristian Matei.

Vineri, 31 august: ora 10 – Deschiderea oficială a ediției a XII-a a Zilelor municipiului Turda, locul de desfășurare Sala Mare a primăriei Turda; ora 11 – Jocurile Vacanței (jocuri și concursuri pentru copii) – Parcul teilor; ora 12 – Deschiderea Expo-Flora, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, și vernisajul unei expoziții de pictură cu tematică florală (ambele evenimente vor fi găzduite de culoarele Liceului Teoretic ”Liviu Rebreanu”); ora 16 – Festival național de folclor ”Chemarea Munților - ediția a VIII-a” (la scena amenajată pe strada Tineretului) în organizarea casei de cultură Turda, având în program o paradă a portului popular și un spectacol folcloric cu formațiile participante din Zărnești-Brașov, Jibou, Sălaj, Zau de Câmpie-Mureș, Ocna Mureș, Mihai Viteazu, Ceanu Mare, Tureni iar din Turda – Datina Turdeană, Comori Ardelene și Crăișorii; ora 19 – Liceul ”Liviu Rebreanu”, decernarea premiilor Expo-Flora și recital formația 4-Teens; ora 19 – Cerebel; ora 20 – Andreea Bănică; ora 21 – Connect-R.

Sâmbătă, 1 august: ora 12 – Expoziție pictură cu lucrări realizate în tabăra de pictură de la Turda – găzduită de Salina Durgău Turda; de la aceeași oră, la scena din zona Materna continuă Festivalul național de folclor ”Chemarea Munților - ediția a VIII-a”; ora 16 – expoziția de artă plastică cu lucrări realizate de artiști turdeni în tabăra de creație Rimetea - Galeria municipală de artă din centrul orașului; Concursul național de proză scurtă și eseu Pavel Dan - ediția  21, urmată de festivitatea de premiere; ora 17 – premiere cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie sub egida ”Fericirea e în doi” – sala mare a Primăriei Turda - și un recital al corului Armonia al Casei de cultură; la scenă, începând cu ora 17 – spectacol cu formațiile Casei de cultură Simpatix, Do-re-mi și recital Paul Rusu; la ora 19 începe spectacolul trupelor care susțin concerte: DJ Project, Puya și Zdob și Zdub.

Duminică, 2 august, în locația Parcul teilor, va începe, de la ora 11, partea a doua a acțiunii ”Jocurile Vacanței” (jocuri și concursuri pentru copii); ora 12, Festivalul național al muzicii de fanfară – ediția a treia –Salina Durgău Turda -  cu participarea fanfarelor din Sighișoara, Cluj, Câmpia Turzii și Turda; ora 17 – la scenă - concert de estradă cu Fanfara Potaissa,  spectacol folcloric cu ansamblurile Datina Turdeană și Comori Ardelene; ora 18 spectacol cu 4-teens, Simpatix și recital Emanuel; ora 19: concerte Corina, Voltaj și Loredana. Finalul Zilelor Municipiului Turda va fi marcat printr-un spectaculos foc de artificii pe care organizatorii îl anunță de mai mare durată decât la edițiile precedente, mai ales că încărcăturile vor fi lansate de pe o clădire înaltă din zonă pentru a ajunge la o și mai mare altitudine urmând să fie vizibile din mai multe zone ale orașului.

Consiliul local al municipiului Turda a alocat pentru această ediție a Zilelor Turzii 200 de mii de lei, apoi se estimează o sumă de 60-70 de mii de lei din închirieri dar și sume importante din sponsorizări.

Consilierul PSD, Cristian Matei, a mai anunțat că, dacă sumele încasate vor fi suficiente, turdenii vor avea și o surpriză foarte plăcută turdenilor: ”Am discutat și cu domnul primar, și dânsul are speranțe ă va obține niște sponsorizări. Eu însumi am reușit să aduc o sponsorizare de 45 000 lei, din care 30 000 de lei au ajuns deja în contul primăriei, putând astfel să facem o primă rectificare de buget pentru a putea finanța o parte din contractele încheiate cu firma MSA, care se ocupă de organizarea Zilelor Municipiului Turda”, a ținut să precizeze Cristian Matei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh