20
Sam, Apr
20 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primăria Municipiului Turda în parteneriat cu Salina Turda, Casa de Cultură Turda şi Şcoala Populară de Arte Cluj, a organizat un concert special de colinde, în adâncurile minei de sare de la Turda. Amfiteatrul modern din Salină a fost arhiplin, umplut nu numai deiubitorii de colinde dar și de turiști aflați ocazional în cel mai important obiectiv turistic. Și nimeni nu a regretat niciun minut din cele petrecute acolo.

„Sunt bucuros că astăzi pot să anunţ încă o promisiune respectată. V-am spus că o să organizăm un concert de colinde în Salina Turda, pentru ca noi toţi să putem simţi ecoul sărbătorilor de Crăciun mai puternic, iar astăzi avem detalii. Vă invit să participaţi şi dumneavoastră la acest eveniment cultural de o incărcătură spirituală mare, dedicat sărbătorii Naşterii Mântuitorului nostru”, scria la finalul lunii trecute pe blogul său primarul Tudor Ştefănie. Din păcate pentru el, nu a putut fi prezent la acest concert deși este unul dintre personalitățile nelipsite de la manifestările cultural in municipiu. Și-a trimis însă reprezentanți de seamă: pe soția și una dintre fiice, pentru a se asigura că i se relatează totul despre desfășurarea spectacolului.

Sâmbătă, 8 decembrie 2012, începând cu ora 12:00, în Salina Turda au răsunat minunate galuri de copii, acustica special a Salinei dând influențe îngerești acestor voci încântătoare. Au cântat, la începutul spectacolului inimoșii micuți care compun grupul de copii Simpatix, urmați de un grup Thumbnail imageinstrumental cu părintele Sebastian Zăhan pe post de solist vocal. După ce copii, cu atitudinea lor distrată au încântat ba chiar amuzat pe alocuri asistența, cei care au luat loc în amfiteatru au colindat împreună cu părintele orthodox turdean și colegii săi, iar la final au cântat chiar și un cântec popular-patrotic ”Doamne, ocrotește-i pe români”.

Moșul adorat de toți copiii și-a făcut și el apariția împărțind cu generozitate cadouri, nu numai micuților din componența corului, care s-au prezentat, rând pe rând, pentru a ieși din anonimatul formației corale. Mulți copii aflați în Salina Turda au primit și ei cadouri de la generosul moșneag.

Au urmat la microfon solistul vocal clujean Bogdan Curta însoţit de Rebeca, o tânără cu voce de înger care și-a făcut debutul cu această ocazie. Din programul concertului extraordinar  de colinde nu a lipsit Corul Armonia al Casei de Cultură Turda.

 

Intrarea la concert a fost gratuită, însă la intrarea în  Salină a trebuit achitat biletul de intrare în Thumbnail imageobiectivul turistic.

Pin It