18
Lun, Feb
47 New Articles

Eveniment
Typography

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a dat, din nou, o importantă lovitură de imagine. După câștigarea de către administrația condusă de el a premiului SUMP Awards, în finala cărui concurs a învins municipalități infinit mai mari și mai celebre (Milano – Italia și Manchester – Marea Britanie), iată că Turda a ajuns iar în prim planul presei naționale după ce a devenit primul oraș din România care cumpără autobuze electrice pe banii Uniunii Europene.

Presa națională este plină, deja, de ecouri după anunțarea semnării unui contract de achiziție a douăzeci de autobuze electrice de către Primăria Municipiului Turda. Amănunte poți găsi aici: A fost semnat acordul-cadru pentru achiziția autobuzelor electrice! Transportul public va fi complet modernizat, iar serviciul va fi oferit de compania proprie a municipiului!

 Cu această ocazie aflăm lucruri noi despre achiziția făcută de administrația turdeană. Cargo&Bus scrie că „autobuzele vor deveni operaționale în maximum 8 luni de la semnarea contractelor subsecvente. Prin urmare, cel târziu la finalul anului 2019, la Turda se va putea circula cu autobuze electrice” scrie site-ul specializat.

„Acestea sunt de două dimensiuni: 10 unități de 9 metri lungime și 10 unități de 11 metri lungime. Cele două tipuri de vehicule sunt produs la fabrica SOR din Libchavy (Cehia). SOR produce autobuze electrice de aproape un deceniu, testate în cele mai grele condiții de exploatare”, mai precizează sursa citată.

La rândul său, Economica.net titrează: „Autobuzul fabricat în Cehia a dovedit o autonomie urbană reală de peste 250 km, mai spun reprezentanții Anadolu Automobil Rom. Potrivit lor, un autobuz SOR este și primul autovehicul complet electric care a reușit să traverseze Tranfăgărășanul, între Pitești și Sibiu. Anadolu Automobil Rom este importator pentru mărcile: Isuzu, Karsan, Menarinibus, Temsa, SOR”, precizează site-ul economic.

Doar Cluj-Napoca  și Suceava, ambele reședințe de județ, dar pe bani elevețieni.


 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh