26
Vi, Apr
40 New Articles

Eveniment
Typography

Specialiștii meteorologi au emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  , cu interval de valabilitate: 14 ianuarie, orele 02 – 14. harta avertizare meteo 19 ianuarie 2019, anmh
Fenomene vizate: strat consistent de zăpadă, viscol

Zone afectate:  conform textului și hărții

           În a doua parte a nopții de duminică spre luni (13/14 ianuarie) și în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90...100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

         Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi și în Maramureș și local în nordul Transilvaniei. 

 

Totodată, o informare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pe care o găsiți pe site-ul acestei instituții, la adresa http://www.meteoromania.ro/avertizari/, precizează că, în intervalul de valabilitate: 13 ianuarie, ora 15 – 15 ianuarie, ora 08, se vor produce precipitații moderate cantitativ, mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului.

       În intervalul menționat aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei.

       Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70...80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45...55 km/h.

       Notă: Marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, 
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa informatii si foto: site-ul  Administraţiei Naţionale de Meteorologie 

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh