23
Ma, Apr
10 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 26-29 septembrie va avea loc la Budapesta a 79-a ediție a Expoziției Naționale de Agricultura și Alimentație, cel mai mare eveniment, cel mai vechi și mai tradițional, cu o istorie de peste 100 de ani.slow food

Slow Food Turda este invitata Ministerului Agriculturii din Ungaria, împreună cu elevi ai Liceului Teoretic Jósika Miklós din Turda într-o vizită practică în care elevii vor avea parte de un program variat ce cuprinde vizitarea expoziției naționale, vizitarea spațiului didactic al renumitei  Școli Profesionale de Viticultură și Industrie Alimentară “Soós Istvan” din Szigetcsep precum și participarea la ateliere tematice.

În acest an expoziția (OMÉK) pune mare accent pe sustenabilitate, pe conștientizarea consumatorilor, digitalizare și inovație agricolă.

Sunt invitate mai multe organizații din Transilvania care au ca activitate principală dezvoltarea unor afaceri pentru comunitate prin valorificarea produselor în lanțuri scurte de distribuție precum și training-uri oferite localnicilor pentru a dezvolta afaceri de familie prin producție locală.

Slow Food Turda (StudCoop) se află printre organizațiile în care cei de la Ministerul Agriculturii din Ungaria au încredere și îi sprijină în vederea educării tinerei generații în ceea ce privește cunoașterea tradițiilor gastronomice locale și formarea unui stil de viată sănătos pe viitor.   

Delegația turdeană duce la OMÉK Friptura de Turda la borcan pusă în untură și vinurile ISSA, doua elemente de identitate gastronomică ale orașului nostru.

Vinurile ISSA vor avea parte de o degustare profesionala făcută de către specialiști oenologi în cadrul unei cine oficiale.

 

Marta Pozsonyi

Coordonator Slow Food Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh