25
Joi, Apr
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Așa cu prognozaseră meteorologii, precipitațiile abundente au dus la creșterea debitului pe mai multe cursuri de apă, printre care și râul Arieș. inundatii aries

În această dimineață, în jurul orei 11.00, „râul Arieș a ieșit din matcă la Gârda și a inundat DN 75, pe raza localității Scărișoara, unde o punte a fost luată de ape”, informează Câmpeni Info.

„Potrivit prefectului Nicolae Albu, inundațiile au afectat o zonă cu terenuri, fără să pună în pericol casele oamenilor.  Prefectul a declarat că în prezent debitul este măsurat și monitorizat de către echipe de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba și ISU Alba. Potrivit acestuia, inundațiile nu au afectat drumuri sau locuințe și încă nu prezintă un pericol”, consemnează și Alba24.

Barajul de la Mihoiești, din amonte de  orașul Câmpeni, a fost deschis pentru a fi golit, în încercarea de a fi pregătit pentru preluarea debitelor aduse de afluenții râului Arieș și de pe versanți.

Avertizarea inițială a hidrologilo ra fost extinsă până miercuri, 05.02.2020 ora 12:00.  O  puteți citi aici: 

Cod Portocaliu pe Arieșul superior. Avertizare Cod Galben de inundații pe Arieș și afluenții săi din bazinul mijlociu și inferior

 

Sursa foto: Câmpeni Info

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh