16
Ma, Apr
13 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O aeronavă de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a efectuat vineri, 13 martie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Roma – București, pentru readucerea în țară a opt cetățeni români din Republica Italiană.mapn aeronava spartan

Repatrierea cetățenilor români s-a/e realizat ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale. Persoanele repatriate sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, care se aflau acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia.

 Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalate camere speciale de izolare, este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ianculescu Florin - comandantul aeronavei, locotenent-comandorul Motoroiu Daniel - pilot secund, maistrul militar Băltescu George-tehnic de bord și echipa medicală formată din locotenent-colonelul Tudose Dragoș - medic și plutonierul Stoian Mihai-asistent medical.

Transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații.

Cei opt cetățeni români vor fi preluați, la sosirea în țară, de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh