20
Sam, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ieri, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca,  a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a gestiona problemele create de români ajunși acolo cu curse din Germania, care refuzau să intre în carantină. Așa cum v-am obișnuit, vă furnizăm informații doar din surse oficiale, astfel că vă redăm, mai jos, informarea făcută de prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, referitor la situația apărută la Cluj:aeroport cluj

„Referitor la situația de la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, ieri am avut patru curse, una din Franța și trei din Germania. Având în vedere că ambele țări au intrat în zona roșie începând de noaptea precedentă, am început procedura de carantinare. Asta a presupus verificarea din punct de vedere medical, completarea chestionarelor și pregătirea în vederea transferării în centrele de carantină. Având în vedere că, în cele patru curse, media pe cursă a fost undeva la 70 de pasageri pe zbor și majoritatea dintre ei fiind din alte județe decât județul Cluj, am decis să folosim Sala Sporturilor  ca și zonă de triaj – tampon unde oamenii au fost transferați cu mijloace de transport puse la dispoziție de Compania de transport Public Cluj-Napoca și de către ISU, sub paza jandarmilor și a poliției. De acolo urma să fie luați de cei de  la ISU din județele de care aparțin, pentru a fi transferați în centrele de carantină din județele de care aparțin. Toți cei din județul Cluj au fost transferați în centrele de carantină de pe raza județului. Având în vedere procedura de evaluare medicală, de chestionare și micile deficiențe ale sistemului informatic al poliției de frontieră, care a avut o problemă la nivel național, sigur că au fost mici întârzieri la procesare, lucru care a generat anumite nemulțumiri ale celor veniți pe aeroport, inclusiv vestea că vor intra în carantină. Ceea ce, evident, nu a schimbat  cu nimic decizia de a-i transfera pe cei care erau din Cluj în centrele de carantină din județe și pe ceilalți la centrele de carantină din județele de care aparțin. Începând de aseară, de la ora 23 s-au suspendat toate zborurile dinspre/înspre Franța și Germania, astfel că pe Aeroportul Internațional din Cluj vom mai avea zboruri doar din Marea Britanie și Belgia, care sunt în zonă galbenă, respectiv se supun autoizolării la domiciliu”, informează prefectul clujean.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh