Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Medicină Veterinară, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), anunță organizarea, în 1 iunie, a ediției a XX-a, aniversară, a evenimentului Ziua Interacțiunii Om-Animal.
Din considerente care țin de siguranța participanților, ediția outdoor din 2020, în 1 iunie, se mută în mediul online, sub forma unor webinarii cu teme extrem de interesante.
Având în vedere că trebuie să ținem cont cu toții de măsurile de prevenție a răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar fiind și motivați de succesul pe care l-a avut fiecare ediție outdoor a ZIOA de până în prezent, găzduită de campusul USAMV Cluj-Napoca, reuniunea din 1 iunie propune o agendă cu teme generoase din cadrul conceptului ZIOA - Interacțiunea optimă om-animal, prin educație și promovarea respectului față de oameni, animale și mediu.
Fiecare webinar va cuprinde 20 minute de prezentare și 10 minute de întrebări & răspunsuri. De asemenea, va exista spațiu de prezentare a materialelor video produse de către partenerii din comunitate (ONG-uri, cabinete, școli, muzee), prin care participanții vor cunoaște povești de succes și valorile acestora.
Reuniunea va fi deschisă de rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi, la ora 9.45, și de organizatori – Prorector USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Andrei D. Mihalca, respectiv Conf. dr. Alina S. Rusu (UBB). Seriile de webinarii din cadrul ZIOA20 vor avea loc în intervalul 10.00 - 14.30.
Participarea este gratuită, iar accesul online se va putea face doar de la ora 9.30, atunci când se va da acceptul de intrare în audiența virtuală, la adresa https://meet.google.com/acr-bjgc-qyh?authuser=1.
Agenda ZIOA20:
- 9:45 – 10:00 Mesaj de deschidere ZIOA20 - Rector USAMV Cluj-Napoca, Prof. Dr. Cornel Cătoi, Prorector USAMV Cluj-Napoca, Prof. Dr. Andrei D. Mihalca, Conf. Dr. Alina S. Rusu (UBB).
Seria 1 de webinarii
- 10:00 – 10:30 Cum să ne protejăm sănătatea în interacțiunea cu animalele? (Temă susținută de Prof. Univ. Dr. Andrei D. Mihalca, USAMV Cluj-Napoca).
- 10:30 – 11:00 Starea de bine a animalelor de companie (Conf. Dr. Ciprian Ober, USAMV Cluj-Napoca).
- 11:00 – 11:30 Sesiune de prezentări materiale video - ONG-uri și instituții participante
Seria 2 de webinarii
- 11:30 – 12:00 Viața noastră cu pisicile: Mituri și realitate (Psiholog Ana-Maria Băsceanu, Mâț Tomi & Co).
- 12:00 – 12:30 Despre legislație și situația câinilor din România: Voce dinspre medicina veterinară socială (Anca Georgescu, Transylvania Animal Care).
- 12:30 – 13:00 Sesiune de prezentări materiale video - ONG-uri și instituții participante.
Seria 3 de webinarii
- 13:00 – 13:30 Sporturile canine și importanța lor în relația om-câine (Instructor canin Iulia Lazăr, Dresaj Canin Pet Joy Sports).
- 13:30 – 14:00 Prevenția cruzimii față de animale prin educație și interacțiuni asistate de animale (Conf. Dr. Alina S. Rusu, Universitatea Babeș-Bolyai).
- 14:00 – 14:30 – Concluzii și mesaj de închidere a ediției online ZIOA20.
Participanții care au confirmat prezența cu materiale video sunt: Muzeul de Zoologie al UBB, Vivariul UBB, Animal Society București, Pet Joy Sports Cluj-Napoca, Mâț Tomi & Co, Transylvania Animal Care, Faoro Sport Dogs, Descoperă Natura, iCare, Asociația Incluziv Câini de Terapie Sibiu, Asociația Hip Tep Aiud, Centrul Armonia, Asociația Autism Transilvania, SOR, ASPR (Fabrica de Zâmbete) și OsPN.
Persoane de contact
Din partea USAMV: Prof. Dr. Andrei D. Mihalca, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Din partea UBB: Conf. Dr. Alina S. Rusu, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/716146758927028/.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.