Odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale de la 1 iulie, orice consumator casnic are dreptul să îşi schimbe furnizorul prin alegerea unei oferte din piața liberă. În acelaşi timp, consumatorul are şi dreptul la o informare corectă pentru a alege oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor sale.
Care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când analizați oferta primita din partea unui furnizor?
- Citiți cu atenţie conținutul tuturor documentelor puse la dispoziţie;
- Nu semnați nimic dacă lipsesc informații (prețuri transparente cu toate componentele incluse, termene de plată, valori taxă de reziliere etc.) sau există câmpuri necompletate;
- Atunci când comparați ofertele furnizorilor, întotdeauna să fiți atenți la prețurile de furnizare publicate, durata ofertei și condițiile în care prețurile din oferte pot fi modificate;
- Verificați dacă oferta include accesul la servicii conexe, cum ar fi centre de relații clienți, portal online și aplicații mobile pentru a vă gestiona consumul și facturile, dacă aceste facilități sunt importante pentru voi;
- Fiți atenți și la capacitatea operaţională și financiară a furnizorului - este cea mai importantă calitate pentru a fi siguri că livrarea gazelor naturale este asigurată.
Reamintim că furnizarea gazelor naturale pentru clienții E.ON este garantată și după 1 iulie, în baza contractelor existente, în cazul în care aceștia nu optează până la finalul lunii iunie pentru una din ofertele din piața liberă.
Pentru a fi la curent cu oferta E.ON, puteți consulta site-ul www.eon.ro sau puteți contacta compania prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ori telefonic la 0800 800 366 / 0800 800 900 (numere gratuite, apelabile din orice rețea).
Pentru mai multe informații despre piața de energie, inclusiv despre liberalizarea pieței gazelor naturale, puteți consulta site-ul https://despre-energie.ro.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.