28
Joi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În întrega lume, data de 25 noiembrie este marcată ca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, scopul fiind acela de a aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.ziua eliminarii

 Începând de azi, 25 noiembrie, în judeţul Cluj, campania de 16 zile a crescut într-un mod particular: în loc să fie organizată de o singură entitate, iniţiativa Femei şi fete emancipate – care are la bază această campanie, aduce împreună organizaţii civice, companii, şcoli, universităţi, autorităţi locale, parteneri media, festivaluri naţionale şi internaţionale de film, precum şi simpli cetăţeni, care doresc o schimbare reală în oraşul lor şi în întreaga ţară.

 Scopul campaniei este să inspire, să emancipeze, să implice, să schimbe în mod real status quo-ul – să oprească orice forme de violenţă, hărţuire şi abuz împotriva femeilor şi fetelor şi să le susţină pe acestea în devenirea lor ca lideri şi deschizători de drumuri.

 Obiectivele acestui proiect:

  - Să crească nivelul de conştientizare cu privire la faptul că violenţa de gen este o încălcare a drepturilor omului.

 

 - Să facă cunoscute lucrurile practice întreprinse până acum, în Cluj, pentru gestionarea şi oprirea violenţei de gen împotriva femeilor şi fetelor; folosirea acestor exemple care bune practici care pt susţine schimbări similare în alte zone din ţară.

 

 - Să aducă împreună organizaţii civice, autorităţi locale, companii, media şi cetăţeni, pentru a crea un forum de discuţie şi o viziune comună pentru egalitate de şanse, oportunităţi şi siguranţă în Cluj.

 

 - Să implice bărbaţii ca aliaţi, parteneri activi şi cu miză în lupta împotriva violenţei de gen, construind astfel modele pozitive demne de urmat.

 

 - Să sărbătorească şi promoveze atât iniţiativa, emanciparea şi implicarea femeilor din toate domeniile – ştiinţific, economic, politic, cultural, sportiv, domestic, organizational, etc., cât şi modele de femei cu autoritate, care pot fi inspiraţie pentru fete şi băieţi, femei şi bărbaţi.

 

CUM O VOM FACE:

 

O alianţă a organizaţiilor – Alianţa Cluj – a lucrat pentru a pregăti această campanie şi pentru a susţine schimbarea pe termen lung, începând cu Cluj Napoca şi apoi în întreaga ţară.

 

16 ZILE ÎN CLUJ / 16 DAYS IN CLUJ

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh