16
Ma, Apr
13 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea Alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 06 decembrie a.c. au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui alegeri parlamentareclimat de linişte şi siguranţă publică.

 Aceste măsuri urmăresc buna desfășurare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, dar și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. 

Măsurile de protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

 Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. 

Astfel, în perioada 05-06 decembrie a.c., 598 de poliţişti, 270 de jandarmi și 250 de reprezentanţi I.S.U., vor asigura paza şi protecţia a 643 din cele 665 de secţii de votare constituite pe raza judeţului Cluj.

 În data de 6 decembrie a.c., 308 poliţişti, jandarmi și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

 Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

 Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

 Astfel, 107 polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și specialiști.

 Au fost angrenați în misiuni de protecție un număr de 106 lucrători M.A.I., pentru transportul materialelor electorale, până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare.

 În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va avea în responsabilitate 530 de secţii de votare, constituite în 340 de locaţii.

 Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj și Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca va avea în responsabilitate 135 de secții de votare dispuse în 135 de locații, unde vor fi prezenți 135 de jandarmi.

 Pentru un plus de siguranță, la nivelul județului Cluj au fost constituite 10 zone de siguranță publică specială, în care vor acționa peste 70 de polițiști și jandarmi.

 Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a locației în care vor fi preluate dosarele cu rezultatul votării și materialele electorale de la cele 665 de secții de votare.

 De asemenea, 250 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

 Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

 De asemenea, specialiștii I.S.U. Cluj au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență. 

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 06 decembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

 În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală, regulile de conviețuire socială, precum și recomandările privind combaterea răspândirii coronavirusului.

 Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh