28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Din 1982 apărăm cerul senin al patriei
În data de 30 iunie 1982, pe aerodromul Câmpia Turzii a luat naştere Escadrila 48 Vânătoare. Unitatea noastră este purtătoarea tradiţiilor aripilor româneşti şi dorim să ducem mai departe spiritul de sacrificiu şi dăruirea de care a dat dovadă fiecare militar în parte, care a participat la scrierea istoriei acestei unităţi de prestigiu, fiind un simbol al aviaţiei româneşti.
Astăzi, 6 iulie, la sediul bazei a avut loc ceremonia militară care a marcat patru decenii de existenţă a unităţii. Alături de militari s-au aflat şeful Statului Major al Forţelor Aeriene general locotenent Viorel Pană, cadre militare în activitate şi în rezervă, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene.
În cadrul ceremoniei aniversare, cu prilejul aniversării a 40 de ani de la înfiinţare, s-a acordat Bazei 71 Aeriană, Emblema de Onoare a Armatei României şi Emblema de Onoare a Comandamentului forţelor întrunite, distincţii conferite de către ministrul apărării naţionale, respectiv comandantul Comandamentului forţelor întrunite. De asemenea, cadre militare și personal civil contractual din cadrul bazei au primit embleme de onoare și de merit conferite de șeful Statului Major al Apărării și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.
La finalul ceremoniei, participanţii au avut ocazia să viziteze expoziţia statică ce cuprinde tehnica din dotare, precum şi expoziţia itinerantă Hermann Oberth din cadrul Muzeului Aviaţiei din Mediaş, realizată în memoria celui care îi poartă numele, la 128 de ani de la naşterea sa.
De asemenea, ziua de 6 iulie semnifică faptul că în anul 1600, providenţialul Mihai Vitezul se intitula într-un hrisov „Domn al Ţării Româneşti şi Ardealului şi a toată ţara Moldovei”. În semn de apeciere şi respect pentru trecutul istoric al ţării noastre, la mormântul lui Mihai Viteazul din municipiul Turda, comanda unităţii a depus o coroană de flori şi a adus un pios omagiu celui care a realizat prima unire politică a celor trei Ţări Române.
La ceas aniversar, comanda unităţii transmite sincere mulţumiri pentru solicitudinea şi abnegaţia de care aţi dat dovadă și vă îndemnăm să menţinem un standard ridicat şi de acum înainte şi vă asigurăm că la nivelul conducerii eforturile dumneavoastră sunt cunoscute şi apreciate! La mulţi ani tuturor!
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh