28
Joi, Mar
20 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Actul de control efectuat în perioada 7 iunie-27 iulie 2016 la Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Turda și întreaga documentație aferentă au fost înaintate Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj. Așa susțineau cei de la Curtea de Conturi a României, în răspunsul oficial trimis subsemnatului încă din data de 22 noiembrie 2016, așa susțin și într-un document mai nou, un răspuns dat președintelui Asociației Umanitare „Evlavie”, Ioan Maier, nimeni altul decât cel care a sesizat Curtea de Conturi privind unele nereguli și ilegalități comise la Primăria Turda. Controlul din vara anului trecut a fost efectuat tocmai la sesizarea și insistențele lui Ioan Maier.

Potrivit prevederilor art. 285 din Codul de procedură penală , „Urmărirea penală are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată”.

Conform aceluiași cod, procedura din cursul urmăririi penale este nepublică.

Însă ancheta a fost demarată încă din luna iulie 2016, la sesizarea inspectorilor Curții de Conturi, întrucât la finalul lunii DNA a efectuat o descindere la Primăria Turda, de unde a ridicat o serie de documente, fără să precizeze public despre ce documente este vorba sau ce vizează ancheta demarată.

Cert este că, cel puțin așa era înaintea alegerilor parlamentare din decembrie 2016, fostul primar Tudor Ștefănie nu avea calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar penal aflat la DNA (vezi facsimil răspuns primit de la DNA).

Este de notorietate, iar noi am scris multe materiale despre acest subiect, că la Grădina Zoologică din Turda s-a produs un jaf de proporție din bani publici, acel obiectiv aflat în modernizare deja de 9 ani se află și în acest moment pe butuci. Cine este vinovat? Am vrea cu toții să știm însă organele statului, care ar trebui să facă lumină în acest caz, tac chitic.

Să nu fi reușit anchetatorii de la DNA să rezolve cele sesizate de Curtea de conturi și să dea o rezoluție în acest sens? Se pare că nu, deși se împlinesc 8 luni de la sesizarea făcută de Curtea de conturi, însă DNA – Serviciul Teritorial Cluj, nu a făcut public rezultatul cercetării, cu toate că mai multe organe de presă au scris pe marginea acestui subiect, iar interesul public față de acesta este evident.

Sau, poate, are dreptate Silviu Mănăstire, cel care afirma, într-o anchetă transmisă la B1 TV: „Norocul lui Boc și Stefanie este că procurorii DNA de la Cluj nu au curajul să-și facă meseria”. Citește aici întregul material referitor la Dosar de politician: Cum se fură banii în orașul Turda: Proiecte nefinalizate, firme care dau faliment sau clădiri și promisiuni pentru bani”

 

Între timp, Curtea de Conturi a mai efectuat un control la UATM Turda (recte Primăria Turda), în perioada 21.11.2016 – 25.11.2016, având ca obiect ”Verificarea cu privire la aspecte legate de gestionarea elementelor patrimoniale ale entității”. Rezultatele celor două controale efectuate de Curtea de conturi au fost publicate sub formă de sinteză pe site-ul oficial al instituției, abia la finalul lunii ianuarie 2017, așa cum am mai precizat. Vom reveni cu un material separat referitor la ce s-a constatat și modul de rezolvare a abaterilor financiare care totalizează nu mai puțin de 29.946.000 lei, adică aproximativ 300 de miliarde de lei vechi! Acestora li se aduaugă prejudicii aduse bugetului local aproximate de inspectorii Curții de Consturi la nu mai puțin de 8.758.000 lei, adică peste 87 miliarde lei vechi.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh