29
Vi, Mar
19 New Articles

Pastila de trecut
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Pastila de trecut” este o rubrică prin care dorim să vă descrețim frunțile, să facem haz de necaz și să aruncăm o privire în trecut, pentru a nu ne mai simți nedreptățiți de viitor. O rubrică și pentru nostalgici, care gustă frânturile din trecut, în doze mici, ca niște esențe menite să ne readucă în memorie, instantaneu, aromele trecutului mai mult sau mai puțin îndepărtat, printr-o fotografie sau un articol, ori vreun material de opinie scris în tumulturile vremii, în condiții pe care unii nu vrem să ni le amintim, alții nu vrem să le recunoaștem.

Dar care, toate, au trecut peste noi și, cu toate acestea, iată-ne aici.

-------------------------------------------------------

Un editorial scris de subsemnatul acum exact 13 ani, ne readuce în minte problemele acelei vremi, unele rezolvate de la sine, altele care încă ne mai dau bătăi de cap. Turdenii erau nemulțumiți, primul mandat al noului primar de atunci, Tudor Ștefănie, care „venise cu multe promisiuni dar u a făcut nimic”. Dar exista o strategie, pe termen lung, aprobată de Consiliul local. Un consiliu local în care, așa cum se vede în poză, era actualul primar, Cristian Matei, alături de actualul consilier local PNL, Lucian Cordiș, pe vremea când apărau cot la cot social-democrația, aflată la ananghie la Turda. Matei își începea ascensiunea în cadrul partidului, ocupând, rând pe rând, locurile lăsate libere de un Virgil Blasiu sau, din aceeași fotografie, Aurel Bolog.

Lucian Cordiș tocmai a părăsit PD-ul lui Ștefănie, aflat la putere, în care intrase prin fuziunea PUNR-PD Turda, pentru a trece în opoziție, alături de Matei. În plan îndepărtat, îl vedem pe Nicolae Roș, care este liderul grupului PSD din consiliul local actual.

Articolele din facsimil au fost publicate în ziarul „Arieșul” în martie 2005.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh