28
Joi, Mar
19 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sătul să mă lupt cu postacii lui Ștefănie, fostul primar al municipiului Turda care, la orice articol critic la adresa acestuia sau a cuiva din gașca lui, mă atacă făcându-mă cu ou și cu oțet de parcă eu sunt autorul unor țepe de zeci și sute de miliarde din banii publici, mă simt obligat să vă arăt, o dată în plus cine este Tudor Ștefănie, politicianul aflat pe lista PNL pentru un post de deputat. Le promit acestora, că sunt rudele politicianului, ascunzându-se în anonimat, că sunt din „servicii”, unde știe toată lumea că Ștefănie „are spate”, ori simpli turdeni, acoliți ce au avut beneficii pe vremea lui Ștefănie dar pe care acum le-au pierdut sau sunt pe cale să le piardă, le promit că de fiecare dată când mai sunt atacat, eu sau colegii mei, și terfelit de tot felul de „anonimi”, voi veni cu alte și alte adevăruri despre activitatea, faptele și manevrele celui căruia ei îi iau apărarea cu atâta înverșunare, fără argumente sau dovezi, așa cum procedez eu, semnând și asumându-mi afirmațiile.

În episodul de azi, o mică minciună, nevinovată, a fostului primar, aruncată în față, cu tupeu maxim, ziariștilor prezenți la ultima conferință de presă, susținută de PNL, la sediul fostului PD-L. Așa, ca să știm ce gașcă conduce în acel partid, scuzați cacofonia intenționată. O mică minciună cum că ar fi făcut public Raportul Curții de Conturi, deși inclusiv în conferința de presă unde a vorbit despre acest Raport a luat peste picior pe aleșii locali, spunând că or să afle din presă ce susține Curtea de Conturi, deși viceprimarul Lucian Nemeș și consilierul local PSD, Nicolae Roș, îi ceruseră imperativ să le prezinte acel document. Apoi s-a dat de gol, singur, dezvăluindu-și strategia de tip „nu am semnat eu”, dar i-a dat în „gât” și pe foștii săi subordonați, chemați să „dea cu subsemnatul” prin diferite birouri.

Pentru că Ștefănie „a tras de urechi” presa, încă o dată, în stilu-i caracteristic, de „baștan”, spunând că a prezentat raportul Curții de Conturi, nu cum susține presa că nu l-a făcut public, unii ziariști au îndrăznit să-l contrazică. Redăm mai jos dialogul din acea conferință de presă, pe care puteți să  vizionați oricând, la adresa  http://turdainfo.ro/index.php/video/9445-conferinta-de-presa-pnl-turda-11-octombrie-2016:

Gelu Florea, de la Turdanews:  „–  Eu am o singură întrebare, pe un principiu. Ați spus că ați prezentat Raportul Curții de Conturi într-o conferință de presă...”

Tudor Ștefănie, candidat PNL la Camera Deputaților: „- În două!

G. F.: „– ...în două, așa este. Dar a fost o discuție. Nu considerați, acuma dvs. nu mai sunteți primar, nu considerați, indiferent de administrația locală și indiferent de localitate, nu credeți că este normal ca acest raport să fie public? Adică să fie accesibil oricărei persoane dintr-o localitate”.

T. Ș.: „– Păi, atâta timp cât v-am prezentat, v-am citit toate punctele din Raportul Curții de Conturi și verificați cu ceea ce.. unii ați publicat pe urmă Raportul Curții de Conturi, vă rog să verificați dacă am omis în conferința de presă vreun punct sau vreo moțiune care nu ne-a convenit”.

Horea Hudrea, de la Info Arieș: „– Tocmai de aceea, domnule Ștefănie, pentru că a fost prezentat cu toate punctele, nu văd de ce să nu fie, cu toate punctele, pe online”.

T. Ș.: „– E în regulă, s-a întâmplat acest lucru, eu nu mai pot să revin în 2013. Dar nu se poate spune că nu am prezentat public ceea ce Curtea de Conturi... și nu am ascuns niciun punct, toate cele 23 de puncte, dacă nu mă înșel, au fost prezentate”.

Ionel Ignat, de la Turdainfo: „– Eu v-am prezentat o cerere în temeiul legii 544 și ați refuzat să-mi furnizați acest Raport al Curții de Conturi”.

T. Ș.: „– Aveți cumva semnat de mine vreun document prin care am refuzat eu? A refuzat... nu știu cine a refuzat sau cum s-a refuzat...

Apoi când îi spun că a semnat și el, nu crede, ridică din umeri, exact ca de fiecare dată când cineva l-a acuzat de ceva. De fapt, este un lucru știut, Tudor Ștefănie nu semna niciodată documente prin care putea, apoi, să fie tras la răspundere. Avea oameni pentru acest lucru, oameni slabi sau oameni dispuși să facă un compromis, desigur, în schimbul unor avantaje pe care organele de anchetă urmează să le stabilească. Îndeobște, trebuie să arătăm că, după înființarea funcției de administrator public, Ștefănie s-a pus la adăpostul semnăturilor puse pe documentele „fierbinți” de Radu Cosmin Crișan, care a câștigat acea funcție prin concurs, bineînțeles, funcție ce-l aruncă în prezent sub lumina lămpilor anchetatorilor din mai multe servicii.

La asta face referire Tudor Ștefănie și în cazul de față. Adică eu îi adresez o cerere, lui, ca primar, prin care îi solicit decizia Curții de Conturi, el refuză să mi-o pună la dispoziție, dar nu semnează el refuzul, acolo unde scrie „primar Tudor Ștefănie”, ci Radu Crișan.

Așa s-au făcut și plăți de aproape 19 miliarde lei vechi pentru lucrări neexecutate la Parcul Zoo și multe, multe alte acțiuni care au afectat mulți turdeni, dar mai ales au afectat banul public. Hai, domnule, chiar crede cineva că putea uza altcineva de aproape 19 miliarde de lei vechi din banul public, fără aprobarea ordonatorului principal de credite? Hai să fim serioși, orice angajat al Primăriei Turda poate să declare anchetatorilor că Ștefănie conducea instituția cu „mână de fier”, nimeni îndrăznind să-i iasă din cuvânt sau să nu execute un ordin de-al său. Îl înfruntai, zburai.

Nu eu am semnat!”, spune peste tot Ștefănie. „Dar i-am pus pe alții să semneze, ca eu să fiu nevinovat...”, am continua noi, „iar acum vreau un post călduț, de deputat, cu imunitate deplină, să le râd în nas celor care vor vrea să-mi ceară socoteală pentru sutele de miliarde de care am dispus dup cum am vrut, din bugetul local, dar nelegal, după cum Curtea de Conturi a dovedit în instanță”.

Același lucru spune și Silviu Mănăstire, de la postul de Televiziune B1 TV:  „Primarul de Turda Stefanie speră acum să scape de cercetările și plângerile care îl vizează direct deoarece nu ar fi semnat nimic; Tudor Stefanie a avut grijă să-și angajeze un țap ispășitor, adică un administrator public al orașului pe nume Cosmin Crișan. Combinațiile politice de la Turda au explodat încă din anul 2013 când, Curtea de Conturi a găsit abateri financiare la primăria Turda în valoare de 79 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro. Suma este imensă pentru un orășel ca Turda”. Puteți citi întregul material al acestuia aici: http://www.b1.ro/stiri/politica/dosar-de-politician-cum-se-fura-banii-in-orasul-turda-proiecte-nefinalizate-firme-care-dau-faliment-sau-cladiri-si-promisiuni-pentru-bani-video-150878.html

sau viziona emisiunea „Dosar de politician”, dedicată de același realizator lui Tudor Ștefănie, pe care o puteți găsi în josul aceliași pagini.

 

În final, întrebarea este: ce fac organele de anchetă și până când vor continua să-l protejeze pe fostul primar al Turzii, prietenul lui Boc, Buda și Băsescu? Pentru că Mănăstire mai face o afirmație gravă, bazată pe răspunsul primit de subsemnatul de la Curtea de Conturi a României: „Primarul Stefanie a ascuns raportul  Curții de Conturi însă Curtea l-a trimis spre cercetare către polițiștii de la Cluj, unde dosarul stă îngropat în fișiere de trei ani”. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh