02
Joi, Mai
1 New Articles

Anunțuri
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Născut în 7 ianuarie 1947 în comuna Horea, județul Alba, Todea Dorel a dus o viață bine trăită și cu puține regrete, cu sport zilnic și partide de fotbal săptămânale, alături de  grupul lui de prieteni, până după vârsta de 70 de ani.

Era cunoscut pentru glumele sale făcute pe ruperi de sens și ironia bazată pe inteligență. Internat în spital în urmă cu câteva săptămâni, atunci când asistenta i-a spus „În cazul în care aveți nevoie de mine să apăsați butonul acesta, bine?” El i-a răspuns glumeț: ”Dacă e bine nu apăs, numai dacă e rău!”. Fusese diagnosticat cu un cancer în urmă cu 3 ani. Urmare a diagnosticului, familia a fost informată că mai are de trăit abia șase luni. Dar medicii nu-l cunoșteau cu adevărat. A suportat cu bine chimioterapia și a mai trăit până la 25 octombrie 2023.

Născut într-o familie săracă, de 7 copii, crescuți doar de mama sa în inima munților Apuseni, i-a plăcut de mic să învețe. După ce a terminat liceul a absolvit Academia Ștefan Gheorghiu, unde erau educate cadrele de partid. Ulterior a ocupat diverse funcții de conducere în administrație printre care primar al comunei Mociu și viceprimar în Turda. După ce iluziile comuniste s-au prăbușit în 1989 iar regimul a căzut, s-a înscris la Facultatea de Drept a Universității Dimitrie Cantemir, pe care a absolvit-o devenind apoi un apreciat profesor de legislație rutieră la Școala de Conducători Auto Cabriolet pe care o deținea.

În mai multe rânduri, școala a fost declarată printre primele 10 școli din țară ca procent de promovabilitate la luarea permisului de conducere pentru absolvenții școlii.

Pentru ultima parte a vieții, în boală, familia este îndatorată profesorului universitar doctor Marcel Tanțău de la Cluj și doamnei doctor Liana Orbean de la Spitalul Municipal Turda.

A lăsat în urmă soția, fiul și nora precum și doi nepoți Ambra și Vlad pe care a fost încântat să-i vadă ajunși elevi la Colegiul National Mihai Viteazul Turda.

Slujba de înmormântare va avea loc la capela din centru, de la intrarea în cimitirul Turda vineri, 27 octombrie, la ora 13.00, iar sicriul va fi depus la cimitirul din comuna Mihai Viteazu.

 

Pin It