26
Mie, Iun
3 New Articles

Anunțuri
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

 

 

  

 

    

  

 

  

  

   

  

 

 

        

       Bursa Cătălin Timbuș 2024 a fost acordată unei eleve eminente a Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu”- Cristina Marton va face gratuit școala de șoferi la firma Cabriolet

 

        Ca elevă la Liceul Liviu Rebreanu din Turda, Cristina Marton a avut medii peste nouă în fiecare an școlar.

       Mediile generale în clasele IX-XI au fost 9.70, 9,52, 9,69.

       În conformitate cu ancheta socială realizată de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Turda, Cristina trăiește cu mama ei, având venituri modeste și fiind orfană de tată.

 

       Diriginta elevei, Petean Delia Ioana, o caracterizează astfel:

       

          „O cunosc pe eleva Cristina Marton din anul 2021, când a început clasa a IX-a, profilul Real-Științe ale naturii la Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” din Turda, eu fiindu-i profesor și diriginte. Locuiește împreună cu mama ei, fiind orfană de tată.                   Este o elevă inteligentă, spontană, cu mare putere de muncă și extrem de punctuală. Are inițiativa în cadrul colectivului, fiind apreciată de colegi ca bună organizatoare. Are o comportare corectă și cuviincioasă, fiind receptivă la                                   observațiile pe care le primește. Este apreciată de ceilalți profesori drept o elevă care are aptitudini de a sintetiza și opera cu teoriile și noțiunile învățate. În plus își aduce contribuția spontană la lecția nouă și lucrează cu perseverență.

           Pe tot parcursul liceului a avut o ținută ireproșabilă, dând dovadă de seriozitate atât în vestimentație cât și în comportament.Considerând că întrunește toate calitățile și aptitudinile necesare pentru această bursă, fapt dovedit de mediile                      obținute în cei trei ani de liceu, recomand cu încredere și mare căldură pe eleva Marton Cristina”.

 

        Scrisoarea de motivație a Cristinei

          Motivația personală pentru a obține permisul de conducere este că acesta ar putea contribui la îmbunătățirea calității vieții ei personale și a celor apropiați, dându-i posibilitatea să-și ajute familia și bunicii la cumpărături        sau să-și ducă bunicii la               vizite medicale, când e cazul.

         Cristina dorește să urmeze după terminarea liceului cursurile Facultății de Construcții a Universității Tehnice din Cluj iar deținerea permisului de conducere ii va facilita naveta.

         De asemenea un deținător al permisului are șanse mult mai mari de angajare atunci când se prezintă la o selecție pentru un loc de muncă.

 

Cum s-a făcut selecția

         Trei licee din Turda au trimis școlii de conducători auto-moto Cabriolet, fiecare câte un nume de elev eminent însoțit de o recomandare din partea dirigintelui clasei acelui elev, avizată de direcțiunea liceului.

         Direcția de Asistență Socială a Primăriei Turda a realizat o Anchetă Socială a fiecărui caz în parte.

         În finală au ajuns trei elevi: Cristina Marton de la Liceul “Liviu Rebreanu”, Pleșa Iulian Paul de la Liceul “Emil Negruțiu” și Crișan Mario Călin de la Colegiul Tehnic Turda.

          Dintre cei trei participanți a fost selectat elevul care a avut actele necesare pregătite și cea mai mare medie în clasele IX-XI.

 

Justificarea acordării Bursei Cătălin Timbuș

         Cătălin Timbuș a decedat anul trecut într-un accident de motocicletă la numai câteva luni după ce a obținut permisul de conducere.

        Fusese șeful de promoție al generației lui, în Școala Gimnazială ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Turda și după ce a absolvit Colegiul Național “Mihai Viteazu” a fost student bursier la Facultatea de Calculatoare din Cluj.
        Pentru a păstra vie memoria lui Cătălin Timbuș, un model al generației sale, care fiind dintr-o familie cu venituri modeste a dovedit că se poate, cu pasiune și determinare, învață bine, școala de conducători auto-moto Cabriolet a decis să acorde          unui elev de liceu o bursă care să poarte numele lui Cătălin.

         Acest lucru s-a făcut cu acordul familiei lui Cătălin.

         Conferirea unei burse sau unui premiu, care să poarte numele unei personalități nu este un lucru nou sau original. Sunt cunoscute premiile “Mihai Eminescu“ sau “Lucian Blaga”  pentru poezie, premiile “Gopo” pentru film,            sau pe plan               internațional bursa “Alexander von Humboldt” pentru filosofie sau premiile  “Alfred Nobel”.

          Școala de șoferi Cabriolet și Academia Moto mulțumesc pentru sprijin Direcției Asistență Socială a Primăriei Turda, conducerii liceelor din Turda și diriginților participanților la competiția pentru bursă, care au făcut                    recomandări pentru aceștia.

 

 

Reacții la acordarea bursei Cătălin Timbuș

          Alina Timbuș, mama lui Cătălin:
           Va mulțumim foarte mult pentru frumosul gest făcut  de voi în memoria lui Cătălin!

 

          Diriginta lui Cătălin de la Colegiul Național Mihai Viteazu:

           Felicitări școlii de șoferi Cabriolet pentru acesta inițiativă!

 

          Cristina Marton - beneficiara primei ediții a bursei Cătălin Timbuș:

          Cu profundă tristețe, transmit sincere condoleanțe familiei lui Cătălin Timbuș, un tânăr care a plecat mult prea devreme dintre noi.

          Sunt onorată să primesc această bursă în memoria acestui băiat muncitor.

          Nu în ultimul rând aș dori sa îi mulțumesc doamnei diriginte pentru sprijinul acordat în cei patru ani de liceu.

          Consider că această bursă mă va ajuta la îmbunătățirea vieții mele profesionale, a familiei și a apropiaților.

           Mă simt bucuroasă să am șansa de a fi instruită de personal de înaltă calificare și profesionalism la școala de șoferi Cabriolet.

  

          Cabinetul Psihologic Bodocan Adelina va sponsoriza analizele psihologice necesare la dosarul pentru obținerea permisului de conducere.
          Adresa Turda, Piața Republicii nr. 21, telefon 0741097249

           https://psihologadelinabutnar.wordpress.com/

 

           Policlinica Oprișani va asigura efectuarea cu titlu gratuit a analizelor medicale necesare Cristinei.
           Adresa Calea Victoriei, 7C Turda; telefon 0755123923

             https://policlinicaoprisani.ro/

 

Când se va acorda următoarea bursă Cătălin Timbuș

            Până la sfârșitul lunii septembrie 2024 toate liceele din Turda și Câmpia Turzii sunt invitate să trimită o nominalizare pentru bursă, însoțită de o recomandare din partea dirigintelui elevului recomandat, avizată de                  direcțiune.

            În acest sens, fiecărui liceu i se vor transmite model de documente de completat.

            Bursa se va acorda înainte de sfârșitul anului școlar.

 

 

Cursuri de perfecționare pentru motocicliști la Moto Academia școlii Cabriolet

            Cabriolet dorește reducerea numărului de accidente în care sunt implicați motocicliști lipsiți de experiență.
            Cursurile se adresează celor care au obținut permisul de conducere, celor care au întrerupt pentru o perioadă conducerea motocicletei și doresc să-și reîmprospăteze cunoștințele precum și tuturor celor care vor să circule mai în siguranță pe                motocicletă.

             Vor fi incluse noțiuni de psihologie rutieră în care se va explica de ce într-un poligon de pregătire pentru conducerea motocicletei în care există un singur stâlp de iluminat pe margine foarte mulți cursanți intră cu motocicletă în acel stâlp,                     învățarea unor tehnici de evitare a obstacolelor în situații critice și de frânare de urgență.

 

             Vor fi expuse studii de caz asupra unor accidente de motocicletă, se va explica ce ar fi trebuit să facă cei implicați pentru a evita accidentul.

 

             Cursurile vor fi ținute de motocicliști cu experiență și de absolvenți ai cursurilor Superior Riding Skills din Marea Britanie.

 

             Orele se vor ține în fiecare a două joi din lună, începând cu ora 18.00 la poligonul Academia Moto aflat în Turda, pe strada  Primăverii FN, în incinta fostei gări CFR Marfă.

             (link la https://www.google.com/maps/place/Moto+Academia/@46.5556328,23.7950396,17z/dată=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x474967a709cfe983:0xf7d4eadac30db097!8m2!3d46.5556291!4d23.7976199!16s%2Fg%2F11y4ltr20y?entry=ttu }

 

             Relații la https://permis-de-conducere.turda.ro/curs-moto-abilități-superioare/   sau la telefon 0264314136

 

 

 

Pin It