28
Joi, Mar
20 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

intretinere-parcul-mare-1Lucian Șandru, directorul Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii, a invitat reprezentanții mass media locale la o întâlnire informală, la sediul societății. Directorul Șandru a discutat cu ziariștii abordând mai multe subiecte legate de activitatea Companiei de Salubritate, fără însă a furniza cifre sau informații foarte exacte, promițând că luna viitoare, când se împlinesc doi ani de la preluarea conducerii societății care se ocupă cu salubrizarea municipiului Câmpia Turzii, va prezenta un raport amplu, care să fie făcut public prin intermediul presei locale.

intretinere-parcul-mare-2Printre subiectele atinse, la loc de cinste s-a situat Parcul Mare din Câmpia Turzii, despre care directorul Lucian Șandru a spus că s-a dat Companiei de Salubritate, pe cale administrativă (după ce Consiliul Local a eșuat în emiterea unei Hotărâri de dare în administrare a acestei zone, din cauza neîntrunirii numărului de voturi necesar), pentru îngrijire și lucrări de întreținere. Cu aceeași ocazie, directorul companiei a opinat că întreg domeniul public al municipiului ar trebui administrat de o singură persoană, ca administrator.

„Au existat mai multe sesizări asupra faptului că Parcul nu este întreținut. Am fost de acord că așa este și consider că, încă, nu este la un nivel de întreținere mulțumitor. Atunci noi am venit cu propunerea de a ne asuma responsabilitatea de a întreține acest parc fără să solicităm bani de la bugetul local pentru aceasta. Am început cu tăiatul ierbii în zona spațiilor de joacă pentru copii. Pentru aceasta neam dotat în mod corespunzător: avem trei motocositoare cu fir (trimmer), o mașină de tuns gazon, două tractorașe de tuns iarba (de mare capacitate) și o drujbă”, susține directorul Șandru, care a punctat că, zilnic, în Parcul Mare din Câmpia Turzii lucrează 10-11 persoane. ”Sper ca până în august, de zilele orașului, ”fața” parcului să fie schimbată radical, mai ales că, de vreo două zile și Domeniul public a început realizarea unei piste de biciclete în parc”, a adăugat acesta.

intretinere-parcul-mare-3Directorul Companiei de Salubritate a mai spus că în Parcul Mare, o zonă extrem de frumoasă, comparabilă cu o pădure, vor fi instalate mai multe coșuri și pubele pentru colectarea deșeurilor iar mobilierul urban va fi înnoit, urmând să se amenajeze și o zonă de picnic, dotată cu grătare pentru barbecue etc. Șandru consideră că, măcar pe perioada verii, grupul social ar trebui să fie deschis până la ora 22.

El a apelat la sprijinul mass media pentru realizarea unui sondaj de opinie în rândul cetățenilor municipiului pentru a se afla de ce dotări ar avea nevoie aceștia în parc, cum ar fi, spre exemplu, panouri  pentru baschet, ori terenuri de volei. Totodată, după părerea directorului Companiei de Salubritate, ar trebui luate anumite decizii în sensul limitării accesului mașinilor și motocicletelor pe  aleile parcului, acestea urmând să fie zone exclusiv pietonale. Pentru aceasta, la intrarea pe alei va fi montat un sistem de interzicere a accesului care să permită, totuși, intrarea mașinii Companiei de Salubritate pentru ridicarea deșeurilor din coșuri.

intretinere-parcul-mare-4Chiar în aceste zile, SC Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA a emis o ofertă prin care vine în sprijinul persoanelor fizice, societăților și asociațiilor de proprietari (locatari) din Câmpia Turzii, cu următoarele servicii de întreținere a spațiilor verzi: toaletări arbori, tuns gazon, tuns gard viu. Comenzile se pot face telefonic la numărul 0264/365770 sau la sediul societății str. P-ța. Unirii, nr. 16C.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh