27
Sam, Apr
1 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageCele cinci intreprinderi metalurgice deţinute de ruşii de la Mechel au fost vândute cu o sumă modică. Şi combinatul de la Câmpia Turzii se numără printre cele cinci intreprinderi care au fost cumpărate de la Mechel de firma Invest Nikarom din Bucureşti. Potrivit unui comunicat al Mechel preţul tranzacţiei a fost unul simbolic, de 230 lei (aproximativ 70 USD sau echivalentul a 52 de EURO).

În comunicat cei de la Mechel spun că în luna noiembrie 2012, din cauza conjuncturii nefavorabile de preţ de pe pieţele metalurgice europene, pe fondul creşterii preţurilor la fier vechi şi a cererii scăzute pentru produse finite, activitatea de producţie de la intreprinderile metalurgice “Mechel” din România a fost temporar oprită, dar au fost luate toate măsurile pentru menţinerea funcţionalităţii utilajelor de producţie şi de întreţinere.

 “Aceasta tranzactie reprezinta un pas in realizarea strategiei actualizate a OAO “Mechel”, care este indreptata catre dezvoltarea directiilor de productie cheie si vanzarea business-urilor non-profil. Cu ceva timp in urma am anuntat intentiile noastre de a iesi din sectorul metalurgic  european, care in conjunctura actuală si prognozabila ramane in pierdere cronica. Acest fapt influenteaza negativ nu doar rezultatul financiar si fluxul banesc al Grupului, ci si majoreaza cheltuielile, ceea ce noi nu ne putem permite, avand in vedere faptul ca investim in proiecte de perspectiva, precum zacamantul Elga si in Laminorul universal de sine de cale ferata. La o pierdere planificata la intreprinderile romanesti in anul 2013 in valoare de 2,4 miliarde de ruble, actuala tranzactie va avea un efect financiar pozitiv pentru actionarii nostri. Fluxurile banesti eliberate vor fi directionate atat pentru activitatea operationala, cat si pentru reducerea datoriei  companiei”, a declarat  Directorul General al OAO “Mechel”, Evgeny Mikhel.

Potrivit zf.ro firma cumpărătoare îi are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakova Svetlana (55 de ani) şi Chumakov Victor (58 de ani), ambii de cetăţenie rusă. Compania are un capital social vărsat de 99.979 lei şi este specializat în comerţul cu ridicata de maşini şi echipamente.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh