19
Mie, Dec
37 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography

          În perioada septembrie 2017- iunie 2018, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, în parteneriat cu Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România va derula proiectul ”Vreau la Școală”,  destinat copiilor cu rezultate bune la învăţătură, dar care provin din familii cu dificultăţi materiale.

           Obiectivul proiectului este integrarea socială prin prevenirea abandonului școlar a copiilor din clasele primare (0-IV) si gimnaziale (V-VIII) din Câmpia Turzii, care fac parte din familii cu venituri modeste și care sunt buni la învățătură. Asociația ADRA România desfășoară acțiuni prin care susține școlarii, considerând că accesul la educație contribuie la stoparea ciclului sărăciei. Prin proiectul ”Vreau la școală”, Primăria municipiului Câmpia Turzii susţine familiile copiilor cu rezultate bune și luptă împotriva abandonului școlar prematur, încercând să contribuie la depășirea celor două praguri ale vieții: admiterea în gimnaziu și admiterea în liceu.

 

           Copiii cuprinşi în proiect vor fi selectaţi dintre beneficiarii burselor şcolare sau de studiu din anul şcolar anterior. Evaluarea socială a familiilor se realizează de către asistenţii sociali din cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială împreună cu reprezentanţii ADRA.

Elevii care vor fi consideraţi eligibili, vor beneficia de produse alimentare în valoare de 150 de lei/lună.

         Pentru a face parte din proiect, fiecare copil trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să provină din familie cu venituri modeste, familie numeroasă sau monoparentală ,
  • să fie înscris în ciclul primar sau gimnazial în una din şcolile din Câmpia Turzii
  • să fi avut rezultate bune/medii la finalul anului școlar trecut, astfel: calificativul FB/B pentru ciclul primar și media generală minim 8,00 pentru ciclul gimnazial
  • să fi solicitat bursă scolară sau de studiu în anul şcolar anterior.

                       

Părintele îşi va exprima în scris acordul ca fiul/fiica lui să facă parte din grupul țintă al proiectului. ADRA va aproba dosarele şi va stabili copiii beneficiari ai proiectului.

 

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, declară: Personal susțin educația și consider că aceasta este parte integrantă a procesului de dezvoltare al comunității. Sunt alături de ADRA România în proiectul ”Vreau la școală!”și promovez ideea că implicarea în construirea viitorului acestor copii buni la învățătură, care provin din medii defavorizate, ocupă un loc important în sistemul de valori al comunității noastre”.

 

DIRECȚIA  RELAȚII  CU COMUNITATEA

 

 

       

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh