18
Joi, Apr
16 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită să participați la Zilele Minorității Maghiare desfășurate în acest an în perioada 28 - 29 octombrie 2017. În cadrul evenimentului vor avea loc întreceri sportive, simpozioane și un concert de operetă.

Prin intermediul acestuia, organizatorii doresc să celebreze comunitatea maghiară din Câmpia Turzii și să ofere celor prezenți momente unice în care sentimentul de apartenență la aceeași comunitate descrie valorile culturale specifice naționalității din care fac parte.

Astfel, sâmbătă 28 octombrie 2017, cu începere de la ora 17:00, sala de spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Municipiul Câmpia Turzii va fi gazda evenimentului de deschidere a Zilelor Minorității Maghiare.

Programul evenimentului va include alocuțiuni din partea organizatorilor, decernarea diplomelor pentru cei care au ocupat sau ocupă în prezent funcția de director sau director adjunct al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Câmpia Turzii de etnie maghiară, o reprezentație a grupului de dansuri populare maghiare „Tulipán”, precum și un mini-recital susținut de Corul Bisericii Reformate din Câmpia Turzii.

Seara se va încheia cu un concert de operetă, susținut de artiștii Dancs Annamari și Peller Károly, membri ai Teatrului de Operă din Budapesta.

 Viceprimarul Municipiului Câmpia Turzii, Róbert István SZABÓ, afirmă:

 În comunitatea noastră  suntem cu toții datori să facem tot ceea ne stă în putință pentru a trăi bine și a ne respecta reciproc. Convingerea noastră este că a ne cunoaşte şi a ne înțelege este un factor important pentru a consolida un dialog interetnic real şi benefic. Pentru a construi această punte, comunitatea maghiară, prin intermediul Zilelor Minorității Maghiare, îşi prezintă în fața dumneavoastră valorile culturale, sociale, istorice. Cunoscându-ne mai bine avem încredere că ne înțelegeți mai bine. Înțelegându-ne mai bine, conviețuirea este mult mai plăcută şi mai firească. Cu aceste gânduri vă recomand cu drag să participați la evenimentele noastre, atât culturale desfășurate la Palatul Cultural “Ionel Floașiu”, de la ora 17:00, cât și cele sportive de la Sala Sporturilor “Ioan Stanatiev, pe parcursul celor două zile, 28 și 29 octombrie 2017, ora 8:30 .

 

 

DIRECȚIA RELAȚII CU COMUNITATEA

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh