28
Joi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi au fost semnate două contracte de finanțare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, al Administrației Publice și al Fondurilor Europene.

Acestea vor asigura fondurile necesare unor lucrări de investiții pe care administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii le va demara în curând.

În primul rând este vorba despre un proiect de investiții în valoare totală de 2.876.369 de lei, al cărui obiectiv este „Modernizarea străzilor Ionel Floașiu, Nicolae Titulescu – tronson II, Zaharia Stancu – tronson II, Tudor Arghezi – tronson I și Nichita Stănescu”.

Proiectul este de o importanță vitală pentru dezvoltarea urbanistică și economică a cartierului Șarât, întrucât străzile prevăzute în obiectivul de investiții sunt străzi cu construcții noi.

Astfel, din punctul de vedere al dezvoltării durabile a municipiului, amenajarea străzilor va avea efecte pozitive, în special, prin: reducerea timpului de deplasare a locuitorilor către zonele de interes, reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibil, reducerea cheltuielilor cu trenul de rulare, reducerea noxelor poluante și a prafului, creșterea gradului de accesibilitate la procesul de învățare a elevilor, reducerea timpului de intervenție a echipajelor de urgență și atragerea investitorilor.

Al doilea proiect pentru care s-a semnat contract de finanțare, prin PNDL este cel privind realizarea obiectivului de investiții: „Lucrări de intervenție privind reabilitarea imobilului din strada 1 Decembrie 1918, nr. 4, în vederea relocării Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor”.

Având în vedere starea de degradare a  spațiului în care SPCLEP își desfăşura activitatea, dar și a sumelor pe care administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii le cheltuia, anual, cu plata chiriei, reabilitarea fostei clădiri a Finanțelor în vederea relocării serviciului era una de importanță majoră pentru dezvoltarea durabilă a Municipiului Câmpia Turzii.

Așadar, contractul semnat astăzi pentru realizarea investiției în valoare de 477.066 de lei va asigura fondurile necesare efectuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii.

Edilul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, a declarat:” Este o mare bucurie pentru mine şi pentru echipa pe care o conduc să ducem la îndeplinire un demers început în toamna anului trecut. Iată ca eforturile depuse pentru dezvoltarea municipiului Câmpia Turzii se concretizează prin semnarea contractelor de finanțare pentru cele două proiecte de investiții. Câmpia Turzii se dezvoltă şi creşte, iar cetățenii văd acest lucru în fiecare zi”

Astfel, prin activitatea sa recentă, administrația locală din Câmpia Turzii întreprinde toate eforturile permise de lege în vederea accesării de finanțări pentru realizarea de investiții în beneficiul cetățenilor și spre binele comunității locale.

 

Direcția Relații cu Comunitatea

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh