29
Vi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În urma ciocnirilor verbale, devenite o constantă a ședințelor din Câmpia Turzii, între consilierul social democrat, Isac Tudorache Ionel, și primarul PNL, Dorin Lojigan, de cele ai multe ori, după ședințele de consiliu local, acestea se mută pe Facebook.

Așa s-a întâmplat și după ultima ședință a forului legislativ din Câmpia Turzii. Iată o porțiune de dialog:

„- Nu mă învățați dumneavoastră dreptul că nu aveți cum, nu aveți pregătirea necesară ca dvs. să-mi dați mie lecții de drept”

„- Domnule primar, vă depășiți atribuțiile, aici nu sunteți la bară, în instanță, sunteți în Consiliul local!

„- Vă propun să faceți o plângere...”

Lojigan, de altfel, vizibil iritat de poziția lui Isac, s-a abținut cu greu și în continuare, așa cum se poate vedea aici, la minutul 17.10: http://agoramedia.ro/index.php/teline-v-video/51-video/6886-sedinta-cl-campia-turzii-20-12-2017

Ca urmare, odată ajuns acasă, Isac a intrat pe Facebook. Iată ce consemnează social democratul pe pagina sa da Facebook:

 

INCERCAREA DE INTIMIDARE A UNUI CONSILIER LOCAL !!
INGERINTE FARA PRECEDENT IN EXERCITAREA ACTULUI DELIBERATIV !!
COMPORTAMENT, LIMBAJ MEDIOCRU CHIAR MITOCANESC !!
(Scrisoare deschisa )
Domnule primar al municipiului Campia Turzii, nu mai este o surpriza pentru mine si incep prin a-mi exprima regretul cu privire la comportamentul suburban, total nepotrivit pentru demnitatea publica, pe care o detineti, atat in limbaj cat si ca argumentatie, folosit la ultima sedinta a consiliului Local al municipiului Campia Turzii. Maniera de exprimare publica abordata nu face decat sa-mi arate starea dumneavoastra de nesiguranta decizionala, nervozitate, pe care o inteleg, dar nu am s-o accept niciodata, stare generala de nepricepere, balbaiala, incompetenta in exercitarea functiei, care au devenit notorii si pe care le-am semnalat opiniei publice, cu ocazia nenumaratelor luari de pozitii. Frustrarile personale, neamplinirile, nerealizarile in plan profesional sunt numai problemele dumneavoastra, ca rezultat al slabei pregatiri in ceea ce priveste administrarea unui oras, o persoana santajabila si usor de manevrat de catre mai marii dumneavoastra ( a se citi - sefii PNL si nu numai, de la nivel central ).
Va asigur ca am destula pregatire, apropa, scoala terminata la timp si sunt mandru de acest lucru, incat sa pot sa inteleg forma, fondul unor documente, supuse dezbaterii, din pacate de catre dumneavoastra, forului deliberativ al municipiului Campia Turzii. Eu chiar indraznesc a va intreba. Ati auzit de Legea nr.24/2000, actualizata in 2010, privind normele de tehnica legislativa pentru elaboratea actelor normative ? Am mari indoeli, ca da !! Indraznesc sa va fac o recomandare, studiul aprofundat !! Negati cu seninatate si usurinta evidentele iesite la suprafata, ca si cum nimeni nu le observa. Deveniti agitat cand sunteti corectat, nu va place sa vi se atraga atentia asupra unui fapt si refuzati cu aceeasi seninatate si usurinta sa luati masurile ce se impun fata de faptele semnalate, desi aveti obligatia s-o faceti. Ati reusit, a fost greu ? pentru dv. ramane o mare realizare, sa inversati cauza cu efectul. Pe ce lume traiti, in ce mediu va invartiti, domnule primar ??
Daca dv. credeti ca eu, probabil mai sunt si altii asemeni mie, o sa achiesez la toate acestea, va inselati amarnic si o sa va loviti de mine precum de un zid, care sper sa va trezeasca. Prin limbajul si comportamentul neadegvat folosit in cadrul sedintelor de consiliu, nu faceti decat sa va desconsiderati in fata opiniei publice din municipiul nostru, sa va demonstrati caracterul indoelnic, pregatirea mediocra in ale administratiei si in cele din urma educatia primita.
Ar trebui sa stiti, dar o sa fac un efort si o sa va spun ca, intre mine si dv. exista o diferenta de varsta apreciabila si in acelasi timp experienta de viata, de aproximativ 15 ani. Pentru un om educat, cu bun simt acest lucru ar fi trebuit sa conteze foarte mult, avand in vedere relatiile institutionale si nu numai. Nu ati inteles acest lucru !! Dar, cui sa cer ? Si chiar daca as incerca, macar un exercitiu, cred ca totul ar fi in zadar. Segmentul in care puteti balea este foarte redus, va constrange a lua decizii limitate si fara substanta. Nu va permiteti a aintelege realitatile cotidiene si de aceea va miscati, doar in zona mediocritatii. Sunteti lipsit de eleganta ceea ce nu va permite sa puteti aborda o discutie principiala, dovedind in cele din urma, marile carente educationale si chiar mai mult.
As dori, in incheiere, sa reflectati asupra unui proverb romanesc : ,,Cap are, dai doamne minte !!"

Consilier social-democrat
Ionel ISAC”

În cadrul ședinței de consiliu local, consilierul Isac a conchis, la un moment dat, că „legea poate fi și proastă!”

Nu ne rămâne decât să așteptăm replica primarului.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh