28
Joi, Mar
23 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi administrația locală de la Câmpia Turzii a depus în sistemul MySMIS documentația aferentă proiectului „Construire Grădiniță în Municipiul Câmpia Turzii”, a cărui valoare totală este de 5.679.287,57 de lei, adică 1.219.935,47 de euro.

Proiectul prevede construcția unei noi grădinițe pentru 160 de copii, în Piața Unirii din municipiul Câmpia Turzii. Finanțarea acestuia urmează a fi asigurată prin POR 316/10/1: „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special la copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”.

Valoarea cofinanțării, în procent de 2%, care va fi suportată de bugetul local de venituri și cheltuieli al Municipiului Câmpia Turzii este de 113.585,75 de lei.

Odată semnat contractul de finanțare, investiția se va întinde pe o durată de 3 ani, la finalul cărora va rezulta o construcție modernă, la standarde europene, care va deservi un număr de 160 de copii și va fi structurată pe 8 săli de grupe, 4 destinate învățământului normal și 4 pentru învățământul cu program prelungit.

Clădirea rezultată ca urmare a proiectului de investiții va avea un regim Parter+Etaj.

La parter vor fi amenajate 8 săli de clase, două anexe, două camere tehnice, trei grupuri sanitare, o sală special amenajată pentru servirea meselor, trei depozite de hrană, bucătărie, vestiare femei și bărbați.

La etaj vor exista un cabinet medical, o cancelarie, o sală de conferințe, un birou al directorului, o sală de film, atelier de meșteșugărit, un birou administrativ, două săli de joacă, un grup sanitar pentru copii și personal, precum  și trei săli de dormit.

Proiectul a fost depus pe sistemul MySMIS în data de 3 iulie 2018, fiind printre primele proiecte depuse pe această axă de investiții, astfel încât, are mari șanse să fie admis la finanțare în acest an.

„Educația și dezvoltarea tinerelor generații sunt idealuri fundamentale pentru o administrație locală eficientă și aflată în slujba cetățeanului. Prin intermediul acestui proiect de investiție se vor asigura cele mai bune resurse pentru ca generațiile care vin din urmă să se dezvolte armonios, într-un cadru standardizat, creat special pentru cerințele și necesitățile vieții didactice contemporane”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

 

Direcția Relații cu Comunitatea

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh