28
Dum, Apr
1 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

După cum marea majoritate a cetățenilor au observat, Primăria Municipiului Câmpia Turzii a realizat mai multe lucrări și obiective de investiții, care au ca scop creșterea gradului de apreciere în rândul populației, precum și dezvoltarea municipiului.

Totodată, instituția noastră a demarat un amplu proces de reconfigurare peisagistică, menit să evidențieze vestigiile cultural-istorice din Municipiul Câmpia Turzii. Unul dintre acestea este ansamblul monumental, Avram Iancu.

Bustul marelui erou național situat pe strada care-i poartă numele, reprezintă un omagiu adus memoriei și moștenirii lăsate în urmă de liderul militar din Țara Moților. Pentru comunitatea din Câmpia Turzii, acest monument întruchipează cinstirea și aprecierea pe care o simțim pentru Avram Iancu, cel mai mare erou al Transilvaniei.

Prin lucrările de reabilitare ale ansamblului monumental care-l înfățișează, a fost acordată o deosebită atenție atât soclului, cât și bustului marelui erou. De asemenea, spațiul verde a fost reconfigurat, dotat cu alei pietonale și rondouri cu piatră decorativă, menite să crească satisfacția vizuală a turiștilor, dar și să pună în valoare memoria și moștenirea istorică, lăsată în urmă de Crăișorul Munților. Obiectivul de investiții transpune în fapte intenția cetățenilor din Câmpia Turzii de a menține viu cultul eroilor națiunii române.

„Avram Iancu este un simbol pentru lupta de autodeterminare a românilor din Transilvania și, fără demersurile și implicarea sa, din punct de vedere politico-militar, cu siguranță activitatea Școlii Ardelene ar fi fost mult mai dificilă. Practic, Moțul Iancu este ultimul erou al Transilvaniei și, probabil, cel mai viteaz, mai destoinic și mai dârz dintre moți. La Câmpia Turzii, protejăm și promovăm simbolurile cultural-istorice ale României, atât pe marele domnitor, Mihai Viteazul, cât și pe eroul național, Avram Iancu, deoarece noi – reprezentanții administrației publice locale – avem obligația morală de a oferi generațiilor următoare modele de urmat!”, afirmă Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh