22
Lun, Oct
25 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography

Câteva sute de persoane au ales să sărbătorească la Câmpia Turzii alături de oficialitățile locale Ziua Națională a României.Programul a decurs firesc, la fel ca și în alte dăți, pornindu-se de la Primăria Câmpia Turzii, unde s-a format
coloana de participanți, în frunte cu un sobor de preoți ortodocși. Coloana s-a îndreptat spre Monumentul Eroilor unde fanfara și militarii de la Baza 71 Aeriană „G-ral Emanoil Ionescu” erau încolonați. Garda de onoare a prezentat onorul iar apoi a fost oficiat un Te Deum de către un sobor de preoți.

Primul care a vorbit , când a venit rândul alocuțiunilor, a fost primarul Dorin Lojigan, cel care, pe lângă punctarea Zilei Naționale a României a subliniat importanța ca fiecare dintre locuitorii orașului să se implice în problemele comunității, fiecare având rolul său într-o societate ca aceea din Câmpia Turzii. La rândul său, comandorul Marian Petruş, a vorbit despre cât de importantă este ziua de 1 Decembrie între filele istoriei României.

A urmat depunerea de coroane de către diferite instituții și partide politice din oraș iar finalul ceremonialului a aparținut trupelor militare care au defilat, spre deliciul asistenței. A urmat un moment artistic susținut, în stradă, de trupa de majorete “Angels” a Clubului Sportiv Municipal Câmpia Turzii.

Să mai punctăm aportul deosebit, ca de fiecare dată, al Fanfarei Municipale, și participarea senatorului PNL, Marius Nicoară, alături de consilierii județeni Cristian Haiduc, Dumitru Drăghici și Petre Pop, la manifestările organizate la Câmpia Turzii.

Spre seară, Palatul Cultural „Ionel Floașiu” a fost gazda unui spectacol extraordinar cu participarea Ansamblului folcloric “Ardeleana”, Ansamblului folcloric” Mugurelul”, a poetului turdean Călin Pop, a orchestrei “Ceteraşii din
Ardeal” - dirijor Florin Rupa, și, mai ales, a soliștilor de muzică populară Mariuș Ciprian Pop și Veta Biriș.

 

Focul de artificii de la ora 19.15, din Parcul Central a pus punct manifestărilor organizate la Câmpia Turzii de primărie.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh