24
Mie, Apr
6 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conducerea municipalității din Câmpia Turzii, împreună cu Clubul Rotary Câmpia Turzii și cu trei oameni de cultură pasionați de umorul de bună calitate, au pus bazele unui festival umoristic. Cei trei nu mai au nevoie de nicio prezentare, fiind vorba de maestrul Dorel Vișan – director ludic al spectacolului „aMIG-ul ghirișenilor”, cum a fost numită creația din prima ediție a festivalului despre care vorbim, maestrul Cornel Udrea, scriitorul director al festivalului, și „maistrul” Sorin Tănase, care s-a ocupat nu doar de management ci a fost responsabil și cu „fainoşaguri, glume, de-ale prezentării”. Liantul dintre aceste două părți ale echipei a fost omul de afaceri din zonă, Cristian Rotaru.

Revenind la spectacolul de umor, “aMIGul ghirişenilor”, derulat, cum spuneam, ca primă ediție a festivalului de umor “Zâmbete la purtător” a avut loc joi, 15 decembrie, începând cu ora 17.00 în sala de spectacole a frumosului, pe dinafară, și primitorului, pe dinăuntru Palat Cultural „Ionel Floașiu”

Umorul de calitate a fost la el acasă, mai mult aluziv și sugerat, decât „mură-n gură”, chiar explicit, cum sunt cele mai multe spectacole de „stand up comedy”, prea la modă în zilele noastre. Publicul inteligent a apreciat la adevărata valoare efortul umoriștilor, răsplătindu-i pe aceștia cu râsete și aplauze entuziaste.

La intrare, în foaierul Palatului Cultural, cei care au mers la spectacol au putut viziona, mai întâi, o expoziție de caricaturi și carte umoristică, sau au putut deveni model pentru caricaturile la minut realizate de talentatul Cristinel Vecerdea-Criv. Chiar dacă intrarea s-a făcut doar pe bază de... zâmbete, organizatorii au dorit prin acest gest să încurajeze participanții ca, în loc să plătească un bilet de intrare, să doneze o sumă oarecare în urna deschisă pentru Tiberiu, cazul tânărului din Câmpia Turzii despre care s-a vorbit mult în ultima vreme și care are nevoie urgentă de bani pentru o operație extrem de costisitoare în străinătate.

Să mai menționăm că în cadrul spectacolului „aMIGul ghirișenilor” au încântat publicul Grupul folk “Classic” (Ionică şi Diana Horvath), Ioan Mercea - Constantin Triton (ipostaze în monolog), Epigramissima (Eugen Albu. Gavril Moisa), Grupul satiric “Bliss” Sibiu, Grupul “Iza” - folclor authentic, Grupul satiric “Experiment” Făgăraş, Lavinia Bocu - zâmbete lirice, Marian Buzilă - sentimente în cheia sol, Humor Oblige - standul cărţii umoristice, Gabriel Rusu - autografe pe nisip, Expoziţia OBIECTELOR ABSURDE - prof. univ. dr. Cristian Cheşuţ, Expo KARI CATURI și, nu în ultimul rând, Sorin Tănase cu, cum am mai spus, „fainoşaguri, glume, de-ale prezentării”.

Nu ne rămâne decât să așteptăm a doua ediție a festivalului de umor inițiat la Câmpia Turzii, dacă nu cumva - Doamne ferește! – „aMIGul ghirișenilor” nu se va prăbuși până la anul.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh