20
Sam, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Centrul Rațiu pentru Democrație, împreună cu partenerii British Council Romania și Colegiul “Emil Negruțiu” Turda au anunțat și premiat proiectele câștigătoare din cadrul concursului anual Toleranță și conviețuire în spațiu public. Migranți și refugiați, aflat la cea de-a XIa ediție. Premiile au valori între 1200 și 1600 lei și vor fi folosite de echipele câștigătoare pentru aplicarea, până în 5 iunie 2017, a proiectelor.

Premiile și diplomele au fost înmânate liceenilor, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul CRD din Turda, de către Indrei Rațiu care le-a prezentat participanților și cele 10 „porunci” pe care Ion Rațiu le adresase membrilor exilului românesc în cadrul conferinței de la Geneva, din 1984.

Premiul I, în valoare de 1600 de lei, a fost obținut de o echipă de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Galați al cărei proiect își propune să vină în ajutorul refugiaților din cadrul Centrului de refugiați Galați prin organizarea de cursuri de limba română, de limba engleză și de cultură românească.

Premiul II (1500 de lei) a fost acordat echipei de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța. Echipa a plănuit o serie de activități prin care să prezinte colegilor din liceu similitudinile dintre dificultățile pe care le întâmpină migranții economici români și refugiații ajunși în Europa.

Echipa Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman a obținut premiul III, în valoare de 1400 de lei, cu un proiect care abordează consecințele grave ale migrației economice asupra familiilor din zona Romanului.

Juriul a acordat un premiu special echipei Colegiului Tehnic „Lorin Sălăgean” din Drobeta Turnu Severin al cărei proiect tratează tema migranților economici români și a situațiilor dramatice în care ajung copiii acestora.

Centrul Rațiu pentru Democrație și British Council continuă să monitorizeze proiectele și să susțină echipele care le implementează până la finalizarea acestora.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh