22
Ma, Mai
63 New Articles

Cultură
Typography

Artistul plastic Gavril Nechifor continuă să ne uimească prin „omul” Gavril Nechifor. Considerat un pictor și grafician de un anumit nivel, el expunând nu o dată în galerii importante din țară și străinătate, iată că artistul turdean își păstrează modestia și căldura sufletească. Cu toate că CV-ul său îl plasează între artiștii importanți ai generației sale din Transilvania, Gavril Nechifor expune, iată, și în foaierul Bibliotecii Municipale „Teodor Murășanu” Turda, ca un gest de generozitate față de cei care trac pragul acestei importante instituții de cultură a municipiului Turda.

Încă de dinainte de Paștele 2017, utilizatorii Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” au putut să admire, și încă pot, până la finalul lunii în luna aprilie, câteva dintre lucrările mai vechi sau mai noi ale lui Nechifor.

Despre Gavril Nechifor, să spunem că este licențiat al Facultății de Pictură din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Cluj, este prezent în viața  artistică și culturală a Turzii din anul 1977. A colaborat  cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Cluj-Napoca și filiala Sibiu din 1986. Este membru Fondator al Fundației Culturale ”Rei Culturae Fautores” din Turda și a Societății Culturale ”Filarmonia” Cluj-Napoca.

Creațiile sale au fost expuse în numeroase expoziții personale din Turda, Cluj-Napoca, Sibiu, fiind, de asemenea, prezent în peste 140 de expoziții de grup găzduite de importante galerii de artă și muzee din țară și străinătate (Belgia, Olanda, Grecia). A fost distins de patru ori cu Premiul I la Expoziția republicană de artă plastică, iar în 1990 a primit, la Amsterdam, Premiul onorific.

Lucrările sale se găsesc în muzee și colecții particulare din România, Italia, Franța, Australia, Canada, Brazilia, Olanda, S.U.A. China, Portugalia etc.

Gavril Nechifor și-a intitulat expoziția de la sediul central al bibliotecii municipale „Memoria pământului”, prezentând în cadrul acesteia câteva dintre creațiile sale abstracte, ca niște gânduri plămădite teluric, inclusiv cu trimitere la Roșia Montană, un mai vechi zbucium al artistului turdean.

 

O galerie foto cu câteva dintre lucrările expuseîn cadrul evenimentului „Memoria Pământului”, puteți vedea accesând link-ul: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/10674-expozitia-memoria-pamantului-gavril-nechifor-biblioteca-municipala-teodor-murasanu

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh