25
Joi, Apr
6 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

cafenea-culturala-1Administratorul public al municipiului Câmpia Turzii, Petre Pop, a  prezentat noua înfățișare a interiorului Palatului Cultural ”Ionel Floașiu”, o clădire de patrimoniu căreia i-a fost redată, în sfârșit, înfățișarea luminoasă și elegantă imaginată de cel care a proiectat clădirea, în urmă cu multe decenii.

Anul 2014 este considerat anul culturii locale, astfel că în acest an vom evidenţia evenimentele culturale şi cultural-artistice şi, totodată, dorim să punem în valoare culturală şi identitatea municipiului Câmpia Turzii. Pe lângă lucrările de reabilitare, am şi reorganizat şi recompartimentat Palatul Cultural, pentru a folosi, într-un mod cât mai economic, toate spaţiile de care beneficiază locaţia. Astfel, am reuşit să oferim un spaţiu Despărţământului Astra, care va fi filiala de la Câmpia Turzii a Asociaţiei culturale “Astra “ de la Sibiu. Totodată, am reorganizat centrul de tineret, centrul de calculatoare, sala de şah şi biblioteca ”, a relatat Petre Pop.

Alături de administratorul public s-au aflat Geta Petrovan, şefa serviciului de  relaţii cu publicul, Ioana Ioşca, coordonatoarea serviciului public pentru cultură şi sport, și Mariana Popescu, bibliotecară la Biblioteca ”Astra” din Câmpia Turzii.

petre-pop-conf-presaAdministratorul public, Petre Pop, a declarat că ”Administraţia locală din Câmpia Turzii a considerat că este necesar să renoveze şi să restaureze anumite obiective de importanţă istorică corelând acest fapt şi cu celebrarea anului culturii locale. Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” a fost refăcut aşa cum a fost proiectat de către George Cristinel, cel care a proiectat, printre altele, biserica din vecinătate dar şi alte obiective din judeţul Cluj”, a explicat Petre Pop care a arătat că doreşte ca, printr-o colaborare mai strânsă cu mass media, populaţia orașului să fie informată cât mai fidel posibil cu privire la investiţiile făcut în actuala legislatură şi, nu în ultimul rând, despre ce oferă aceste investiţii, iar locuitorii Câmpiei Turzii să fie atrași la acțiunile organizate cu diferite ocazii.

Sala de şedinţe a Consiliului Local din localitate, aflată tot în cadrul Palatului Cultural, a fost readusă la stadiul iniţial, stilul brâncovenesc al edificiului fiind acum vizibil,  în opinia lui Petre Pop, cel care, în urmă cu circa 10 ani a fost directorul Clubului Muncitoresc devenit apoi Casă de Cultură iar apoi fiind cunoscut sub denumirea actuală.

Nu în ultimul rând, a fost renovată şi sala cafenelei culturale unde, în cel mai scurt timp, vor demara activităţi şi întâlniri de discuții și dezbateri pe diferite teme, acolo unde a activat ani de zile Clubul Tim Tin, organizat tot de Petre Pop și colaboratorii săi, pe vremea când conducea destinele acestei instituții.

Petre Pop a ţinut să precizeze că lucrările au fost efectuate cu surse extrabugetare, adică nu au fost din banii comunității locale, principalul finanţator fiind Consiliul Judeţean care a avut un capitol pentru cultură, în bugetul anului trecut, destul de consistent, în cadrul căruia Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii fiind unul dintre proiectele de prioritate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh