29
Vi, Mar
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 ivan-turbincaPremiera spectacolului pentru copii ”Ivan Turbincă”

Cea mai importantă instituție culturală din Turda nu a stat cu mâinile în sân în ultima perioadă, chiard dacă i-a lăsat pe alții să apară în fața publicului de la înălțimea scenei sale.

Așa că, iată, Teatrul Municipal Turda îi invită pe cei mici la spectacolul "Ivan Turbincă", după Ion Creangă, care va avea premiera în data de 27 ianuarie 2014, de la ora 11, în Sala Mare de spectacole. Cei care o aduc în fața publicului de la noi descriu piesa astfel: ”Ca răsplată pentru milostenia pe care o arată Ivan în întâlnirea cu Dumnezeu și Sf. Petru, turbinca lui Ivan capătă puteri nemaivăzute și nemaiauzite, fapt ce îl va face pe acesta să cutreiere pământul în lung și lat pentru a le veni de hac celor vinovați de toate relele de pe Pământ. Așa ajunge Ivan să îngrămădească și să întemnițeze în turbinca lui miraculoasă pe Scaraoschi - mai marele Michiduță, pe slujitorii săi - drăcușorii împielițați și pe hâda și pocita Moarte. "Ăsta e Ivan Turbincă/Care numai draci mănâncă./ Şi-i apucă de corniţe/ Şi-i loveşte la costiţe,/ Cu odgon de patru iţe. Şi-i înfige-n furculiţe...(…)". (fragment din textul spectacolului "Ivan Turbincă", după Ion Creangă)”.

Așadar trupa de actori turdeni îi așteaptă pe cei mai mici dintre fidelii lor spectatori la spectacolul cu piesa ”Ivan Turbincă”, după Ion Creangă.  Distribuția: Petre Băcioiu, Ginuc Crișan, Valentin Oncu, Ilinca Mateescu, Maria Salcă, Renata Fabian, Diana Roșca, Diana Nedescu; Regia: Daniel Vulcu; Scenografia: Oana Cernea; Muzica: Dorin Griguță; Coregrafia: Adrian Mureșan.

Premiera "Prah" de Spiró György- 8 februarie 2014

 

La data menționată, începând cu ora 19, și publicul mare va putea savura o nouă premieră pe scena municipalului turdean. Și acest spectacol are un preambul pregătit de organizatori. ” Ce ai face dacă ai câștiga într-o zi premiul cel mare la loterie? Cine n-a visat măcar o dată că se va îmbogăți peste noapte? Cu siguranță, toți cei care au făcut-o deja, și-au stabilit și un plan de investiții ipotetic , o listă de cumpărături și, de ce nu, câteva acțiuni de caritate. Dar ce se întâmplă dacă aștepți prea mult după lozul cel mare? Cele două personaje din "Prah"- doi soți de vârsta a doua, de condiție modestă - se confruntă cu o situație neașteptată - câștigarea unei sume imense la loto - fapt ce atrage după sine confruntarea cu o serie de temeri și frustrări ale personajelor. Biletul de loto le afectează rutina zilnică, acea ordine pe care, deși o contestă frecvent, par să o prefere în locul riscurilor presupuse de schimbarea statusului. “Prah” e despre neputința de a lua o decizie într-o societate în care scepticismul e înlocuit, pe nesimțite, de paranoia. “Prah”, într-un sens mai larg, e despre alegeri și despre frica de a asumare a prezentului. Ce decizie vor lua, în cele din urmă, cei doi soți, și care sunt consecințele?”

Veți afla dacă veniți la noua producție marca Teatrul Municipal Turda, "Prah" de Spiró György, în regia lui Daniel Vulcu, care va avea premiera în data de 8 februarie 2014, ora19, în format studio la Sala Mare de spectacole.
Același spectacol va fi prezentat din nou, doar o zi mai târziu, pe 9 februarie, de la aceeași oră,

”Prah”, de Spiró György. Traducerea și adaptarea: Zeno Fodor; Regia: Daniel Vulcu; Scenografia: Oana Cernea; Distribuția: Narcisa Pintea, Cătălin Herlo.

 

"Omul cu chitara"

Nu în ultimul rând, cei care doresc să vadă un spectacol de excepție, cu o distribuție foarte bună, pot să vadă sau, după caz, să revadă spectacolul "Omul cu chitara", de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuţiu; În distribuţie: Marius Bodochi, Răzvan Corneci, Flavia Giurgiu. Traducerea: Daria Ioan.

Sunteți așteptați cu drag la o nouă reprezentație (prima din acest an!) a spectacolului "Omul cu chitara", care va avea loc în data de 18 februarie 2014, începând cu orele 17.00.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh