27
Sam, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 flavia-giurgiuGăsim pe site-ul UNITER un anunț care ne bucură extreme de mult pe toți iubitorii de cultură din Turda, dar și din întregul județ. Trei dintre tinerii actori ai Teatrului municipal Turda au fost selectați de profesioniștii din teatrul românesc  pentru Galele Tânărului Actor. Este vorba despre Răzvan Corneci și Cristi Iorga, la secțiunea individual, și Flavia Giurgiu, la secțiunea grup cu spectacolul ”Omul pernă”, după Martin Mc’Donagh. Cei trei au făcut-o pe Narcisa Pintea, managerul teatrului turdean, extrem de fericită. Aceasta a crezut  în ei încă de la început, de când i-a cooptat în trupa de actori de la Turda, și de aceea, la aflarea veștii că ei au trecut preselecția pentru prestigioasa gală, exulta de fericire.

cristian-iorgaDesfășurată în zilele de 15, 16 şi 17 iulie, la Sala Multimedia şi Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti, preselecția din acest an a înregistrat un număr de 204 actori, un record pentru Gala HOP,  o adevărată bătălie pentru actorii tineri, un tur de forță pentru juriul format din Radu Afrim, George Ivaşcu, Nicoleta Lefter, Nicu Mihoc, Cristina Rusiecki şi Oana Stoica. Începând cu această ediţie, directorul artistic al Galei HOP este regizorul Radu Afrim.
La secţiunea Grup, comisia formată din George Ivaşcu, Nicoleta Lefter şi Oana Stoica a decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs:

1. A şasea săptămână, colaj de improvizaţii, cu Raul-Cristian Ciocan, Nándor Ferencz, Réka László, Rudolf Molnár, Endre Rácz, Timea Udvari, Zsuzsanna Vass

2. Aproape de John Cariani, cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mihai Cojocaru, Octavian Costin, Mădălina Craiu, Lorena Luchian, Anca Markos, Alexandru Mustăţea

3. O anecdotă provincială de Alexander Vampilov, cu Vladimir Albu, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Lia Gherman, George Lepădatu, Ionuţ Toader

4. Omul pernă, după Martin Mc’Donagh, cu Cristian But, Raul-Cristian Ciocan, Flavia Giurgiu, Patrick Negrean, Andrei Sabău

5. Pisica Verde de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan .

La secţiunea Individual, comisia formată din Radu Afrim, Nicu Mihoc şi Cristina Rusiecki a declarat admişi în concurs următorii candidaţi: Alexandra Apetrei, Aida Avieriţei, Simona Arsu,

Alexandra Caras, Ioana Cheregi, Răzvan Corneci, Anghel Damian , George Dometi, Dumitru Georgescu, Amalia Huţan, Adelin Ilie, Cristi Iorga, Ruxandra Maniu, Emőke Pál, Ioan Paraschiv,

razvan-carneciŞtefan Pavel, Camelia Pintilie, Melania Rusu, Gabriel Sandu, Mihai Săvescu.

Ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor, director artistic Radu Afrim, se va desfăşura la Costineşti în perioada 4-8 septembrie 2013 iar tema de anul acesta este "Sunt actor, sunt spectaculos!"

Gala Tânărului Actor reprezintă cel mai important program românesc dedicat tinerilor actori profesioniști.

Gala Tânărului Actor - HOP se concretizează într-un concurs desfăşurat anual la sfârşitul verii, la Mangalia, pe durata unei săptămâni. Competiţia are doua secţiuni – cea individuala si cea de grup.

În perioada de desfăşurare a Galei - Concurs au loc ateliere de perfecţionare si colocvii pe teme de actualitate din domeniul artei scenice, la care participă toţi candidaţii, în compania specialiştilor invitaţi.

În cadrul Galei Tânărului Actor se oferă următoarele premii:

 

Premiul "Ştefan Iordache", marele premiu al Galei Tânărului Actor HOP (începând cu ediţia a XIV-a organizatorii Galei au decis ca acest premiu să devină Marele Premiu al galei. Acesta a fost acordat, începând cu ediţia a XII-a, pentru cel mai bun actor la secţiunea individual).

 

secţiunea individual:

 

Premiul pentru cel mai bun actor

Premiul pentru cea mai bună actriţă

 

Secțiunea grup:

 

Premiul pentru cel mai bun spectacol

Premiul special al juriului "Sică Alexandrescu"

Premiul Publicului

 

Gala Tânărului Actor reprezintă șansa oferită tinerilor absolvenți ai universităților de stat și particulare de a-și afirma personalitatea proprie, în confruntarea cu colegii de generație şi se constituie într-o importantă „bursă“ de valori actoricești tinere.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh