16
Ma, Apr
13 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageAnul școlar 2012-2013 se află, în aceste zile, aproape de momentul în care va măsura rodnicia și trăinicia investițiilor sale. Colegiul Național „Mihai Viteazul" Turda se pregătește să onoreze excelența dascălilor și a discipolilor lor, probată în competițiile înscrise în calendarul cunoașterii și priceperii, al curiozității științifice și al creativității.


În peisajul divers al împlinirilor acestui an, cele de la concursurile și olimpiadele școlare rămân confirmarea certă a unui demers instructiv de înaltă cotă, motivant și competitiv. Grăitoare sunt rezultatele obținute la Olimpiada Națională de Informatică, o competiție ale cărei provocări sunt pe măsura excepționalității domeniului: două medalii de bronz şi calificarea la proba de baraj pentru elevii Thumbnail imageGERGELY TUDOR (clasa a XI-a) și TRIFON TITUS TRAIAN (clasa a IX-a) – profesori îndrumători Florin MIRON şi Daniela Maria POP.Thumbnail image
La Olimpiada Națională de Chimie, eleva MUREȘAN CEZARA IULIA (clasa a IX-a), pregătită de prof. Dorina Liliana PETROVAI a avut o participare meritorie, iar la Olimpiada Națională de Astronomie elevul SCHLANGER ROBERT (clasa a VII–a), pregătit de prof. Dumitru GEORGESCU, a obținut mențiune.
Eleva NERȘ IULIA MARIA (clasa a XII-a), participantă la Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane, sub îndrumarea prof. Viorica FELEZEU, a obținut o mențiune specială.
La prestigiosul Concurs de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici", aflat la ediția a XVII-a, din cei patru elevi calificaţi la etapa naţională, trei au obţinut menţiune, două eleve , în îndrumarea prof. Monica DAN : CHIRALI ANA ELENA (clasa a X-a) și STAN MARIANA (clasa a IX-a) şi elevul DRĂGAN PAUL-ANDREI ( clasa a XII-a) pregătit de prof. Monica FODOR. .
În urma înscrierii la proiectul „MaST TOP", cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane, ce viza dezvoltarea competențelor cheie de matematică, științe și tehnologii, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" Turda a fost selectat să facă parte din cele 20 de școli care urmau să parcurgă etapele Thumbnail imagecercetării științifice în proiectul pe care echipa, în îndrumarea profesorilor Ligia Mînican, GabrThumbnail imageiela Iosof, Dumitru Georgescu şi Gheorghe Lobonţ, l-a intitulat „Poluarea luminoasă".
Rezultatele primei etape a cercetării au facut obiectul participării la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători desfașurată la Bali, Indonezia. Echipa română, reprezentată de doi elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" Turda , ALEXANDRA MUSTEA si Thumbnail imageRAUL FLAVIU CHIOREAN (clasa a X-a), îndrumaţi şi însoțiți de prof. Ligia Mînican și reprezentantul Inspectoratului Şcolar Județean Cluj, a primit medalia de bronz la această competiție. Participarea la acest eveniment internațional a fost posibilă cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Turda.
La întoarcerea din Indonezia proiectul a fost continuat, iar rezultatele finale ale cercetării au fost înscrise în competiția națională „ȘCOALA MaST TOP".
Proiectul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" a obținut locul I, iar premiul a constat în echipamente de ultimă generatie pentru cabinetele de biologie, fizică și chimie. Diploma obținută la această Thumbnail imagecompetiție, în urma prezentării lucrării „Poluarea luminoasă, aspecte pozitive si negative - Deteriorarea habitatului urban Turda" este o atestare suficientă pentru admiterea în multe dintre instituțiile de învățământ superior din Europa, ca și la Universitatea „Babeș-Bolyai" și Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca.
Thumbnail imageCriteriile de selecție pentru astfel de ateliere de cercetare vizează inovarea și creativitatea, precum și Thumbnail imagesustenabilitatea rezultatelor.
Sunt realizări care recomandă și obligă, deopotrivă, colectivul Colegiului Național „Mihai Viteazul" Turda , in linia ascendenței sale centenare.


Responsabila Comisiei pentru promovarea imaginii şcolii,
Prof. Cristiana MOLDOVAN

 

(titlul aparține redacției Turdainfo)

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh