25
Joi, Apr
3 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageCentrul Ratiu pentru Democratie, in parteneriat cu Ardor Transilvania, va invita sambata, 16 februarie, incepand cu ora 10.00, la sediul CRD din Turda, Piata 1 Decembrie 1918, nr.1, la competitia de discursuri publice pentru liceeni „Tinerii invata de la tineri”.

Fiecare participant va sustine doua discursuri a cate 5 minute. Tema primului discurs este  „Ar trebui ca in fiecare an scolar elevii sa fie redistribuiti in clase in functie de notele obtinute in anul anterior”, tema celui de-al doilea va fi impromptu. Ordinea vorbitorilor se va stabili prin tragere la sorti.

Jurizarea competitiei va fi asigurata de o echipa formata din reprezentanti ai CRD si ai ARDOR Transilvania. Discursurile vorbitorilor vor fi evaluate pe baza urmatoarelor criterii: continut, structura, logica argumentelor, coerenta dintre comunicarea verbala, nonverbala si paraverbala, relatia vorbitorului cu publicul. Media notelor celor doua discursuri reprezinta nota finala a concurentului.

Aceasta initiativa promoveaza valorile cetateniei active, incurajand implicarea tinerilor in dezbaterile publice, participarea activa la generarea de idei si asumarea unei pozitii fata de tema propusa. Pe termen lung, speram ca astfel de exercitii sa stimuleze tinerii sa se informeze, sa-si asume responsabilitatea actiunilor civice si sa argumenteze critic punctul lor de vedere. Discursul public este folosit ca instrument educational de dezvoltare a competentelor de sinteza, creative si analitice.

Proiectul „Tinerii invata de la tineri” urmareste formarea si dezvoltarea abilitatilor de comunicare in randul tinerilor, promovarea incluziunii sociale si a comportamentului democratic. Proiectul este cofinantat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh