23
Lun, Iul
35 New Articles

Cultură
Typography
Sunteți invitați la vernisajul unei expoziții de pictură a artistului plastic Gavril Nechifor, unul dintre cei mai talentați și mai prolifici pictori și graficieni din orașul de pe Arieș. Figură pitorească din planul culturii turdene, militant pentru salvarea Roșiei Montana, Gavril Nechifor este președintele ales al Asociației Filarmonia Turda, licențiat al Facultății de Pictură din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Cluj. Expoziție aniversară întrucât în acest an, artistul turdean a împlinit 60 de ani de viață și alte câteva zeci de când pictează.
 
Cu prilejul vernisării expoziţiei de artă plastică aniversară, „Gavril Nechifor”, va fi inaugurată noua sală destinată expoziţiilor temporare de la etajul “Palatului Princiar”.
Expoziția de pictură cuprinde lucrări ale artistului turdean din diferite perioade, reprezentând mai multe genuri artistice (peisaj, portret, compoziție, natură statică), precum și diferite tehnici de realizare (tehnică mixtă, tehnica punctului, dactilopictura, tehnica colajului) pe suport de pânză sau carton. Lucrările expuse pendulează tematic între cei doi mari poli ai spațiului românesc, muntele și marea, dar și între spațiul real și imaginar.
Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 12 august – 31 octombrie 2017.
Intrarea este liberă.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh