20
Vi, Iul
43 New Articles

Cultură
Typography

Pe Daciana Constantea deja o cunoașteți, ea este tânăra artistă care face ca numele orașului Câmpia Turzii să răsune tot mai des în lumea muzicală.

De curând, adolescenta de 14 ani pasionată de muzică a adăugat un nou trofeu internațional în palmaresul său: Premiul I la Festivalul International “VOLARE”, un eveniment prestigios ajuns deja la ediția a VIII-a, care s-a desfășurat la Piatra Neamț. Concursul a reunit peste 100 de concurenți foarte talentați din România, Italia, Republica Moldova, Ucraina și Kârgâzstan. Momentul prezentat în concurs a fost unanim apreciat de juriul condus de doamna Olimpia Urs (profesor la Universitatea Națională de Muzică București), piesa “Writings on the wall” – din repertoriul lui Sam Smith - aducând-i Dacianei una din cele mai înalte distincții ale festivalului.

Acest premiu este cu atât mai special cu cât marchează un jubileu important în cariera tinerei artiste: este al 40-lea concurs la care participă deja, adunând până acum aproape 90 de premii și trofee.

Și pentru că ambiția și determinarea sunt calitățile care o caracterizează și îi completează talentul, Daciana deja se pregătește pentru următoarele competiții la care va participa în această toamnă: Festivalul Național “Armonii de toamnă” și Festivalul Internațional “Euro Pop Music Vision”, care vor avea loc în lunile octombrie și noiembrie la București.

Pe lângă concursurile la care participă constant, Daciana este tot mai des invitată să apară în spectacole atât în Câmpia Turzii, cât și în țară. Astfel, după ce în aceasta vară a avut ocazia să concerteze în orașul său natal, alături de bine-cunoscutul Ricardo Caria, în calitate de deținătoare a Marelui Trofeu 2016, pe 23 octombrie 2017 Daciana va susține un micro-recital în cadrul Festivalului “Simply the best” – ediția a V-a București.

Toate aceste reușite ale Dacianei nu ar fi posibile dacă nu ar avea alături de ea, pe lângă acele persoane care cred în talentul ei și o sprijină necondiționat (cărora Daciana le mulțumește sincer și le va fi mereu recunoscătoare), și un mentor care să îi călăuzească pașii. Soprana Anca Pârlog este cea care de un an de zile îi modelează vocea. Admiterea la Școala de Muzică “Next Star Studio” din București în toamna anului 2016 a fost unul din momentele importante din parcursul său muzical al micuței artiste. Sub îndrumarea sopranei Anca Pârlog, Daciana a obținut 14 premii la competiții muzicale naționale și internaționale, a participat la numeroase spectacole și emisiuni TV, a fost invitată să înregistreze în studiouri importante din România, iar piesele ei s-au auzit chiar și la posturi de radio din străinătate. Încă dinainte de a face parte din echipa Next Star Studio, Daciana a fost remarcată de Anca Pârlog, care i-a apreciat sensibilitatea, muzicalitatea și timbrul deosebit: “Daciana este unul din acele talente native care, odată șlefuite, nu au cum să nu atingă succesul. Perseverența cu care studiază, preocuparea permanentă pentru a-și dezvolta vocea și a-și perfecționa tehnica vocală, ambiția de a performa la nivel maxim în toate aparițiile sale pe scenă, dovedesc faptul că pentru ea destinul deja a ales. Am toata încrederea că efortul ei și tenacitatea cu care luptă pentru a-și împlini visul o vor duce acolo unde își dorește!”.

Soprana Anca Pârlog este unul din cei mai apreciați profesori de canto din Romania și nu numai. Și-a început pregătirea muzicală pe când avea numai 6 ani, cu studiul pianului. Câțiva ani mai târziu își descoperă pasiunea pentru operă și începe să studieze canto cu cea care i-a fost mentor timp de aproape 10 ani, Maria Serafimicii, de la care a și moștenit pasiunea pentru pedagogia vocală. După absolvirea Conservatorului, continuă să se perfecționeze cu una din cele mai importante voci ale lumii, Viorica Cortez.

Talentul sau este remarcat încă din anii studenției, astfel că directorul de atunci al Operei Naționale București, tenorul Ludovic Spiess  o invită să își facă debutul pe cea mai importantă scenă lirică a țării.  În paralel cu angajarea ca prim-solistă a ONB, continuă activitatea concertistică pe scene importante din România, Franța, Italia, Suedia, Portugalia, Spania, etc.

În 2011, Anca Pârlog lansează Școala de canto “Next Star Studio”, unul din proiectele care îi aduce cele mai mari satisfacții profesionale. Gândit ca un punct de avangardă în planul învățământului muzical romanesc, Next Star Studio aduce pentru prima dată în România conceptul lecțiilor de canto prin Skype. Daciana prin rezultatele sale uimitoare confirmă eficiența indiscutabilă a acestei metode moderne de lucru, lucru dovedit și de rapiditatea cu care ideea a fost preluată și de alte școli și profesori de canto.

Începând din septembrie 2017, Școala de canto “Next Star Studio” devine ȘCOALA DE MUZICĂ ȘI ARTE “NEXT STAR STUDIO”, îmbogățindu-și gama de activități cu un curs inedit de pian modern, adresat atât vocaliștilor care vor să învețe să se acompanieze singuri, dar și celor care visează să facă parte dintr-o trupă.

 

Anca Pârlog – AIDA https://www.youtube.com/watch?v=5lAh00CxPOY

Anca Pârlog – RECITAL DE MUZICA FRANCEZA https://www.youtube.com/watch?v=yb-Pk7P9q30

Daciana Constantea – SPECTACOL CAMPIA TURZII https://youtu.be/cYQPmuX7pv4

Daciana Constantea – CONCURS https://youtu.be/Helrb8l2E-c

 

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh