22
Sam, Sep
48 New Articles

Cultură
Typography

A fost spectacol, veselie, teatru, muzică, dans și jonglerie. De toate acestea s-au bucurat cei aproximativ 17.400 de spectactori care au luat parte la cele trei zile ale Festivalului Stradal Wonder Puck, desfășurat între 15 și 17 septembrie la Cluj-Napoca.

Piața Unirii din Cluj-Napoca a găzduit, în acest weekend, prima ediție a Festivalului Stradal „WonderPuck”. Organizat de Consiliul Județean Cluj împreună cu Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu fundația ESUA și fundația LIONS, și susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, evenimentul a atras spectatori de toate vârstele care s-au bucurat de reprezentații de teatru de păpuși, de operă, de concerte de muzică și dans sau demonstrații cu marionete. Concertul Disney, susținut de Fanfara Militara Cluj-Napoca în deschiderea ediției, a reunit în jur de 400 de participanți, iar de „Poveștile populare maghiare” interpretate de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea s-au bucurat 700 de participanți. Cel mai popular moment al primei zile de Wonder Puck a fost însă spectacolul „Muzicanții din Bremen”, susținut de Teatrul Gong din Sibiu: a avut 1.500 de spectatori.

Sâmbătă, 16 septembrie, 1.500 de persoane s-au bucurat de spectacolul „Fata babei și fata moșului”, interpretat de Teatrul de Păpuși „Puck”, în colaborare cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Mai târziu, mult-așteptatul moment al extragerii premiilor Tombolei Fermecate, a reunit peste 1.800 de persoane. Seara s-a încheiat cu un concert special al celor de la Voltaj Academy, eveniment la care au luat parte alți 1.500 de spectatori.

Ziua de duminică, 17 septembrie a început cu un concert al Cvartetului RRH al Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. Reprezentația „Punguța cu doi bani” a artiștilor de la Teatrul de Nord Satu Mare a reunit încă 1.500 de persoane. Festivalul s-a încheiat cu un spectacol de dansuri germane susținute de Trupa de dans Rosenstrauss a Colegiului „Andrei Mureșanu” din Dej.

„Wonder Puck” este un eveniment de tip open-air adresat întregii familii, care își propune să aducă laolaltă domenii de interes artistic, precum: teatru, muzică, dans, artă vizuală și artizanală. Organizatorii festivalului își propun ca următoarele ediții să se bucure de o extindere a activităților la nivel național.   

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh