25
Joi, Apr
3 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Aflăm de la Consiliul Județean, care „n-are nici în clin, nici în mânecă”, despre faptul că în orașul nostru va avea loc spectacolul aniversar din titlu.

.......................

Asta pentru că, deși este un eveniment organizat sub oblăduirea Casei de Cultură din Turda, această instituție „scârțâie” când este vorba de evenimente culturale, ceea ce lasă impresia, sperăm falsă, că aceste spectacole etc. sunt destinate doar unui anumit public și nu oricărui cetățean turdean. În ultimele luni am fost anunțați, de angajații Casei de Cultură doar despre organizarea evenimentelor ceremonioase din 9 și, respectiv, 17 mai. Noua directoare, Ana Sevan, care între timp se pare că a demisionat din funcție, a împământenit un obicei: creăm un eveniment pe Facebook și cu asta basta. Ne permitem să le transmitem celor de la Casa de Cultură, tot mai mulți, în ultima vreme, că o promovare a unui eveniment nu poate fi realizată fără un comunicat decent spre presă și un afiș de publicat. Nu noi, jurnaliștii, pierdem, ci publicul care poate ar fi dorit să participe la evenimentele organizate de Casa de Cultură. Noi nu avem timpul necesar să consultăm, zilnic, o sumedenie de pagini pe Facebook ale diferitelor instituții aflate în slujba comunității din Turda și Câmpia Turzii. Cele relatate mai sus nu se întâmplă când vine vorba de activitățile culturale din Câmpia Turzii, acestea fiind anunțate din timp și la obiect.

......................

Paranteza fiind închisă, „dacă cineva are urechi de auzit, să audă”, să anunțăm publicul iubitor de folclor și mai ales generațiile care au trecut prin mâna maestrului coregraf Ioan Cuc ori care i-au admirat munca din ultima jumătate de veac, că vineri, 18 mai 2018, la Turda, se va desfășura spectacolul aniversar „50 de ani de activitate artistică a maestrului coregraf Ioan Cuc”, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Turda, alături de Casa de Cultură Turda. Manifestarea va debuta la ora 18:00, la Teatrul „Aureliu Manea” din oraș. Pe scenă vor evolua interpreții Alexandru Făgădar, Nicoleta Hădărean, Oana Vențel, Maria Lazea, Mirela Bandits și Ioana Budae, alături de Ansamblul folcloric „Datina Turdeană”.

Coregraful  Ioan Cuc s-a născut la Ceanu Mare, județul Cluj și a activat în cei 50 de ani la ansamblul „Arieşeana” - Cimentul Turda, Ansamblul „Doina” al Rei Culturae Fautores și la „Datina Turdeană” a Casei Municipale de Cultură. Are colaborări cu mai multe ansambluri folclorice din ţară și a promovat în coregrafia sa „Purtata Bătrână”, care s-a jucat pe scena festivalului Cerbul de Aur şi pe cea a Teatrului Naţional din Bucureşti. De asemenea, a obținut cu „Jocul de pe Câmpie” Marele Premiu la mai multe festivaluri de folclor.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh