17
Mie, Apr
12 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

După primele cinci cursuri gratuite - iniţiere în pian, acordeon, orgă electronică, design vestimentar, decoraţiuni interioare, chitară electrică şi bass şi chitară clasică şi folk - Şcoala de Arte Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, organizează cel de-al şaselea curs gratuit al său. Este vorba de cursul de actorie şi retorică susţinut de expertul Petre Băcioiu, care se va desfășura în perioada 11 - 15 iunie 2018, la sediul de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, conform următorului orar: luni, 11 iunie - 19.00-21.00; marţi, 12 iunie –13.00-15.00;  miercuri, 13 iunie –13.00-15.00; joi, 14 iunie - 11.00-13.00; vineri, 15 iunie –13.00-15.00. Înscrierile la acest curs pot fi făcute pe adresa de e-mail a Şcolii de Arte Cluj, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..   

Petre Băcioiu este actor la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca din anul 1976, cu peste 150 de roluri pe scenă şi mii de spectacole, în ţară şi străinătate, cu participări la turnee în peste 20 de ţări. De asemenea, deţine în portofoliu mai multe experienţe cinematografice – producţii româneşti şi străine – şi în media audio-vizuală. Ca o recunoaştere a meritelor sale a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavaler. Pe lângă actorie a fost, timp de 20 de ani, cadru universitar atât la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, pe o perioadă de 12 ani, cât şi la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, pentru opt ani. La Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” răspunde din anul 2009 de cursurile de Actorie şi Retorică. Este, totodată, din anul 2008, „Doctor în Litere” al  Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Menţionăm că a iniţiat în teatru şi retorică, de-a lungul anilor, sute de studenţi şi cursanţi, la toate unităţile de învăţământ la care a fost coordonator.

Prin organizarea acestor cursuri, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj dorește ca, la final, participanţii să realizeze dacă dragostea şi înclinaţia lor către artă sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate în mod organizat, începând cu toamna anului 2018, în cadrul cursurilor omologate ale instituţiei.

 

 

Biroul de presă

5 iunie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh